sub

Információk, érdekességek

Óvd a gyereket a lakásban is!

2011. december 06.

A tél beköszöntével az idő hűvösebbre fordul, a nappalok rövidebbek, így több időt töltünk a lakásban, a négy fal között. A légúti és allergiás megbetegedések szempontjából fontos, hogy a szobalevegő minősége megfelelő legyen. A belső levegő minőségét több tényező, így a hőmérséklet, páratartalom, füstmentesség, illetve égéstermékekkel, allergénekkel való telítettség is befolyásolja.


Nagycsaládos anyukákat kevésbé veszélyezteti a stroke

2011. november 30.

A négy, illetve több gyermeket világra hozó édesanyák esetében kisebb a valószínűsége az agyi érkatasztrófa okozta halálozásnak - állítják szakemberek.

A Fertility and Sterility című folyóiratban megjelent tanulmány 1300, Kaliforniában élő nő bevonásával készült. Az eredmények szerint a nagy családdal együtt járó fokozott stressz ellenére a négy- vagy többgyermekes anyák esetében egyharmaddal kisebb volt a kockázata a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának.


Gyógyszerész kismama tanácsai - Asztmás gyógyszerek terhesség alatt

2011. november 26.

inhalálA terhesség sok aggodalommal jár a kismamák számára, különösen igaz ez a krónikusan beteg, asztmás kismamák esetén.

Rosszabbodhat és javulhat is az asztma kismamáknál

A magzat növekedése, az anya belső szerveire, így az erekre, a tüdőkre kifejtett nyomás növekedésével jár. A nem asztmás kismamák is gyakran küzdenek légszomjjal, úgy érzik nem képesek elegendő levegőhöz, oxigénhez jutni - főként a terhesség harmadik trimeszterében. Ez a panasz fokozottan jelentkezhet az asztmás várandósoknál. Az asztmás kismamának ügyelni kell arra, hogy minden asztmás rohamot kiváltó tényezőt kerüljön; beleértve a fizikai megterhelést, a bakteriális vagy vírusos fertőzéseket, az esetében azonosított allergéneket.


Gyógyszerész kismama tanácsai - Szifilisz szűrése kismamáknál

2011. november 22.

Régebbi korokban rettegett és gyógyíthatatlan betegség volt a szifilisz. Mára sem szűnt meg a betegség, viszont az antibiotikumok felfedezésének köszönhetően gyógyíthatóvá vált. A szifiliszt, más néven lueszt vagy vérbajt, a Treponema pallidum nevű baktérium okozza. A fertőzés szexuális úton terjed, de szifilisszel fertőzött kismama a méhlepényen keresztül a magzatának is átadhatja a kórt terhesség alatt.


Gyógyszerész anyuka tanácsai - veszélyes anyagok a kozmetikumokban

2011. november 11.

Az újszülöttek és csecsemők bőre sok tekintetben eltér a felnőttek bőrétől. Sérülékeny és érzékeny a bababőr; így a náluk használt tisztító- és ápolószerek kiválasztásánál különös gonddal kell eljárni.

Alapszabály: azokat az alap- vagy segédanyagokat, amik bőrön történő alkalmazás során potenciálisan agresszívak vagy károsak lehetnek, nem szabad alkalmazni! Ez valamennyi kozmetikai termékre vonatkozik, de különösképpen igaz az újszülöttek és csecsemők részére készült termékek esetén.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...237238239...278