sub

Információk, érdekességek

Gyógynövények terhesség és szoptatás idején

2012. március 06.

várandósA gyógynövények és a gyógynövény-készítmények várandósság és szoptatás idején történő használatának megítélésénél egyrészt a hagyományos orvoslás tapasztalataira, másrészt a szakhatóságok és a fitoterápiás szakbizottságok által kiadott gyógynövény-monográfiákban foglalt adatokra támaszkodhatunk.


"Rossz gyerek" szindróma - Hiperaktív vagy csak túl élénk?

2012. március 02.

Pörög, pattog, mint akit felhúztak, akár egy nagy sebességgel száguldó autó, amelynek elromlott a kormánya és irányíthatatlanná vált. Általában ezeket a megállapításokat teszik a nehezen kezelhető gyerekről, és azonnal kész a következtetés: hiperaktív. Az így "elkönyvelt" gyerek aztán viseli magán a bélyeget, hogy antiszociális, nem való közösségbe, hátráltatja a többiek játékát, tanulását. "Pedig a dolog nem ilyen egyértelmű" - állítja Hajdú Ágnes fejlesztő pedagógus, aki sok hiperaktív gyerekkel foglalkozik munkája során.


Ha a büntetés mellett döntünk...

2012. január 24.

A gyermeknevelési tanácsadók különböző véleményen vannak a büntetés hasznáról és alkalmazhatóságáról...Ön hogy van ezzel? Büntette már meg csemetéjét? S vajon használt a büntetés? Az alábbiakban közelebbről is szemügyre vesszük, mit szabad, s mit nem tanácsos alkalmazni a 3-5 évesek büntetésénél.


Piercinges kismamák

2012. január 17.

kismamaNapjainkban már nem is olyan ritka, hogy valaki testékszerekkel (piercingekkel) szeretné feldobni, magának és másoknak tetszővé tenni a testét. És bizony, aki tizenévesen piercinget tetet be, az huszonévesen terhes lehet, és felmerül a kérdés, hogy mi legyen a testékszer sorsa?

Röviden és tömören: nemcsak, hogy terhesség alatt új piercing elhelyezése nem tanácsos, de a meglévők mielőbbi eltávolítását is ajánlják az orvosok. A szülést követően ismét visszakerülhetnek a testékszerek a helyükre. A testékszer helyétől függ, hogy a terhesség alatt legkésőbb mikor kell azokat eltávolítani, és szülést/szoptatást követően mikor lehet azokat visszahelyezni.


Problémás kamaszkor - mit tehet a szülő?

2012. január 08.

Amikor gyermekünk belép a kamaszkorba, folyamatos aggodalom és harc az életünk vele, érte, általa. Féltjük szinte mindentől, különösen a drogoktól. Mit tehetünk szülőként, ha a gyerek kipróbálta a kábítószereket, netán rendszeres használóvá is vált? Gelsei Bernadett addiktológusnak, a Harmonet új tanácsadójának írása.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...236237238...279