sub

Információk, érdekességek

Hízásgátló moszat Japánból

2006. szeptember 17.

Japán kutatók olyan barna moszatot találtak, melynek egyik összetevõje megakadályozza a hízást, és a jelek szerint a diabétesz ellen is hatékony lehet.


Egy állatokkal végzett vizsgálat azt sugallja, hogy egy barna moszat - az úgynevezett wakame, melyet fõleg ázsiai levesek és saláták ízesítésére használnak - egy olyan összetevõt tartalmaz, mely elõsegíti a fogyást. Az úgynevezett fukoxantinnak ráadásul diabétesz ellenes hatásai is vannak. Az összetevõt számos barna moszaftajban megtalálták, ám a zöld és vörös moszatban nem.


Egy amerikai egészségügyi konferencián, Dr. Kazuo Miyashita, a Hokkaido Egyetem kutatója jelentette be, hogy patkányok zsírszövetében és elhízott egereknél jelentõs zsírcsökkenést értek el a fukoxantin ehetõ változatával.


Mit egyenek és tegyenek a kövér gyermekek?

2006. szeptember 12.

Szomorú és egyben taszító látvány a kövér kisgyerek. Ügyetlenül mozog, társai csúfolják, visszahúzódóvá válik.


Elszigeteltségében egyetlen öröme marad: az evés. És az ördögi kör bezárul. Késõbb pedig jön az elhízás. A helyes táplálkozás mellett a rendszeres sport is fontos a gyermekeknekMindennek elejét lehet venni, ha kövér gyermekünknek segítünk megszabadulni fölös kilóitól. Sok szülõ hormonzavarra gyanakszik, ám ez a legritkább ok - mondja a szakember. A bûnös a helytelen táplálkozás és a kevés mozgás, a sok cukros ital (üdítõk), a napköziben elköltött ebéd után, esténként a második nagy étkezés.


A csokoládé - Melyiket válasszuk?

2006. szeptember 07.

Vannak, akik az étcsokoládét szeretik, mások a tej- vagy a fehércsokira esküsznek. A csokoládéfajtáknak nemcsak az ízük, hanem a tápértékük is különbözõ. De mindenképp jobban érezzük magunkat pár kocka elmajszolása után... Bár sokan attól félnek, hogy elhíznak tõle. Nem árt tehát többet megtudni róla.
Szinte mindenki kedveli... Egy francia felmérés szerint például a lakosság mintegy 40%-a naponta legalább egyszer fogyaszt csokoládét, és a személyenként, évente fogyasztott mennyiséget 7 kg-ra becsülik az országban. De valószínûleg másutt is hasonló eredményre jutnának a kutatók... Honnan ered hát ez a rajongás? Nyolcszáz molekula kombinációjából, melynek nem tudunk ellenállni!

Klimax ellen szóját egyen!

2006. szeptember 05.

A nõknél általában 45-55 éves korban jelentkezõ menopauza kellemetlen tünetei ellen a szójafogyasztást ajánlják egy tudományos cikk szerzõi.


A "The American Journal of Nutrition" címû lapban megjelent cikk szerint a szója, megfelelõen nagy mennyiségben csökkenti a menopauzával járó rosszulléteket. Faviola Jiménez, szakértõ szerint a szója erõsíti a klímaxban szenvedõ nõk immunrendszerét, ezáltal javítva az életminõséget. A szóján alapuló étkezés következtében enyhülõ rosszullét közvetlenül kihat a lelkiállapotra is.


Tökéletes fogyókúra: nem kell hozzá más, csak egy kistányér?

2006. augusztus 31.

Szeretnél lefogyni? Próbálj kisebb edényeket használni! Egy közelmúltban készült felmérésnek köszönhetõen tudományosan is sikerült bizonyítani, hogy a kisebb tányérok és evõeszközök használata segít az étkezés korlátozásában.

 

A tudósok egy kísérlet során már korábban megfigyelték, hogy a tinédzser lányok 77 százalékkal kevesebb gyümölcslevet töltenek a magas, vékony poharakba, mint az ugyanolyan ûrtartalmú alacsonyabb, szélesebb poharakba.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...271272273...283