sub

Információk, érdekességek

Joghurt ABC

2006. május 24.

A törökök yogurut, más kelet-európai nyelvek a “joghurt” szót az “élet” szinonimájaként használták. Ezek a népek bármerre is utaztak, mindig magukkal vittek egy kis adagot a joghurt élő kultúrájából.

Szépségápoló teadélután

2006. május 24.

A tea nemcsak szomjoltó vagy gyógyító folyadék, hanem a szépséget óvó kozmetikum is, amely üdévé teszi a bőrt, ragyogóvá a hajat.

 

Már a modern kozmetikai ipar kialakulása előtt is szépítkeztek vele az asszonyok.


A grapefruit titkai

2006. május 21.

Amerikai kutatók azt állítják, hogy a sokak által az egyik C-vitamin ásznak kikiáltott grapefruit bizonyos gyógyszerek mellé fogyasztva káros, mások mellett viszont kifejezetten segítő hatást fejt ki.

 

A mókás magyar néven citrancsnak is nevezett déligyümölcs alapvetően felgyorsítja bizonyos orvosságok, például a koleszterinszint -, vagy a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek véráramba kerülését. Eddig úgy vélték, hogy a flavonoidok tehetnek erről, melyek a grapefruit keserű ízét is okozzák. De a Klinikai Táplálkozás című amerikai orvosi lapban megjelent tanulmány az állítja, hogy valójában más vegyületek, az úgynevezett furanokumarinok a “bűnösök."


Ártalmasak lehetnek a génmódosított termékek

2006. április 27.

Nincs rá bizonyék, hogy a genetikailag módosított termékek nem okoznak rákos megbetegedést.
 
Egyesek szerint az uniós Európai Bizottság (EB) úgy adott zöld jelzést a génmódosított termékek európai forgalmazásának, hogy nagyon is tisztában volt azok emberi egészségre gyakorolt hatásaival – olvasható a Miniszterelnöki Hivatal európai uniós hírlevelében.

Mediterrán diéta, nyugati étrend

2006. április 26.

Egy új elemzés a zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságát a korábbiaknál jobban aláhúzza.

 

A szív-érrendszeri kockázati tényezők között a dohányzás, a nem megfelelő, úgynevezett atherogen étrend és a fizikai tréning hiánya a rizikó faktorok megszüntethető és megelőzhető /preventábilis/ csoportjába tartoznak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...271272273...275