


Információk, érdekességek
Gombagyűjtés, mérgezés nélkül
2011. szeptember 11.
A gombák közül aránylag kevés alkalmas emberi fogyasztásra, ezért ha a természetben gombát szed valaki, annak körültekintően kell eljárnia! Az ehető gombákat a mérgezőktől nehéz elkülöníteni, ehhez szakértelem, tudás, tapasztalat szükséges.
Fontos tudni, hogy nem csak a mérgező gombától lehet megbetegedni. Egyes étkezési gombák csak alapos sütés-főzés után fogyaszthatók, mert hőre elbomló méreganyagot tartalmaznak. A nem mérgező gombák is megbetegíthetnek, mert a gomba nehezen emészthető és a gombás étel gyorsan romlik.
8 étkezési szabály kismamáknak
2011. augusztus 31.
A kismama táplálkozása nem csak a saját egészsége és jó közérzete miatt fontos, de a magzat fejlődése szempontjából is döntő jelentőségű. Mindazonáltal nem szükséges kettő helyett enni, így a szintén mindkettejük egészségét befolyásoló elhízás is elkerülhető. A legfontosabb szabályokról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyász szakorvosa beszélt.
Elfoglalt anyukák fogyókúrája - tippek és tanácsok
2011. augusztus 29.
Hogyan lehet a gyermek gondozásával és a család összetartásával járó temérdek teendő és a házimunkák folyamatosan termelődő feladatainak közepette időt és figyelmet szakítani a fogyókúrára?
Mik a célok, és mi a motiváció?
Milliónyi családi ügyet kell megoldani, sok-sok otthoni feladatot kell folyamatosan kezelni, így a fogyókúra igazán csak a teendők listájának végén kulloghat. De, hogy ez se maradjon el, muszáj nap mint nap végiggondolni, hogy milyen cél miatt indult a fogyókúra, és miért olyan nagyon fontos elérni ezt a célt.
Te eszel vagy táplálkozol?
2011. augusztus 25.
Régóta tudjuk, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen tápértékű és minőségű ételeket fogyasztunk. A legfontosabb táplálékunk a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokat egyszerre és könnyen emészthető formában tartalmazza. Cikkünkből kiderül, mi is ez az értékes étel.
Mondhatnánk: ugyan, ki mondhatja meg nekünk, mi a legfontosabb, nélkülözhetetlen táplálékunk? Egy kis utazásra invitálom a kedves olvasót, melynek során rá fogunk arra a táplálékra, vagy táplálék-csoportra találni, amit joggal tartunk a legfontosabbnak… Manapság már sokat tudunk az egészségről és a betegségről – legalábbis elméletben – de csak nagyon keveset a gyakorlati életben történő alkalmazásról.
Főzzön főzeléket!
2011. augusztus 19.
A főzelék sűrítése gyakran nem sikerül tökéletesen, hol szinte megáll a fakanál a habart vagy rántással készített ételben, hol pedig jobban hasonlít egy zöldséglevesre, olyan hígra sikerül.
Bár a zöldség alapú egytálétel nem magyar találmány, ahogyan mi a főzeléket készítjük, úgy nem készíti senki. A rántással sűrített főzelék a 19. században jelent meg, azóta számtalan receptet és fortélyt ismerhettünk meg. A főzelék - bár első látásra egyszerű ételnek látszik - okozhat meglepetéseket, hiszen még a gyakorlott háziasszonyokon is kifoghat a sűrítés.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...242243244...297