sub

Információk, érdekességek

Cukorbeteggé tehet a sok tojás?

2009. április 17.

Az új adatok rendkívül furcsák és ellentmondásban állnak az eddigi étkezési ismeretekkel.

 

 

Aki reggelente azzal kezdi a napot, hogy megeszik néhány lágytojást vagy egy nagy adag rántottát, az nagyobb valószínûséggel lesz cukorbeteg, mint az, aki ritkán eszik tojásételt, bár lehet, hogy csak azért, mert a sok tojást fogyasztók általában egészségtelenebbül élnek, mint a többiek.


A túlzott grapefruit-fogyasztás veszélyei

2009. április 08.

Majdnem elvesztette az egyik lábát egy amerikai nõ a grapefruit diéta miatt, amelynek következtében vérrög keletkezett szervezetében.

 

 

A 42 éves nõ fogamzásgátló tablettát szedett, és az orvosok szerint a grapefruit befolyásolta, ahogy szervezete feldolgozta azt. A tavaly novemberben Washington államban történt szokatlan esetrõl az amerikai Lancet orvosi lap számol be.


Kevés vitamint fogyasztanak a fiatalok

2009. április 08.

Túl kevés vitamin és ásványi anyag van az európai fiatalok szervezetében.

 

 

Nem vesznek magukhoz elegendõ vitamin és ásványi anyagot az európai fiatalok - állapította meg az a kutatás, amely tíz európai államban összesen 3500 fiatal táplálkozási szokásait és életmódját vizsgálta.


Érdemes a jó diétát mozgással is kiegészíteni

2009. április 04.

A betûszó úgy fordítható magyarra: Diétánk Alkalmas Segíteni Hipertóniásokat = DASH.

 

 

A magas vérnyomás csökkentésére javasolt étrend kiegészítése rendszeres mozgással és a testsúly csökkentésével még hatékonyabbá teheti a betegség gyógyszer nélküli kezelését. Az életvitel módosítása útján történõ gyógyítás új lehetõségét az Amerikai Szívgyógyász Kollégium orlandói kongresszusán ismertették a kutatók.


Túl sok sót esznek az amerikaiak

2009. március 29.

Megközelítõleg 145 millió amerikai lakos érzékenyebb az átlagnál a sóra.

 

 

Tízbõl hét amerikainak kellene csökkentenie sófogyasztását, de nagyon kevésen teszik meg a Betegségellenõrzõ és -megelõzõ Központ (CDC) csütörtökön nyilvánosságra hozott legújabb tanulmánya szerint.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...240241242...278