sub

Információk, érdekességek

Plusz kilók nélkül az ünnepek után is

2009. december 24.

A karácsony a szeretet, a békesség és megnyugvás ünnepe, mely alkalmat nyújt a nagy családi, baráti összejövetelekre és közös lakomákra.

 

6 aranyszabály, hogyan maradjunk formában

 

Az ünnepek alatt sokan úgy érezzük, hogy egyszerûen kötelezõ enni. Akár otthon vagyunk, akár vendégségbe megyünk, itt is-ott is gazdagon megterített asztal fogad bennünket és a sokfogásos menü szinte mindenütt alapkövetelmény.


A karácsony ízei Európában

2009. december 21.

A különbözõ nemzetek eltérõ, olykor mégis egyezõ karácsonyi gasztronómiai szokásaiból most villanásnyi ízelítõt adunk. De vigyázat!

 

 

Ne essünk túlzásba az evés-ivás terén, mert hamar felboríthatjuk emésztõrendszerünk megszokott ritmusát.


Kedvencünk a kakaó

2009. december 19.

Hát igen, nehéz manapság olyan embert találni aki nem szereti valamilyen formában a kakaót vagy a csokoládét. A világ egyik kedvenc csemegéjérõl lesz szó.

 

 

Az étcsokoládénak 50%-nál magasabb a kakaómassza tartalma, a tejcsokoládé mintegy 30%-ot tartalmaz. A fehércsokoládéban egyáltalán nincs kakaó, kizárólag zsiradékok, cukor és tejszármazékok összessége, tehát lényegében csak nevében csokoládé. Az alábbiakban ezért a fehér csokoládé összetevõivel nem foglalkozunk.


Muszáj meghízni télen?

2009. november 29.

Nem muszáj, vágják rá a szakmailag hozzáértõk. Talán nem volna az… mondjuk mi, jóval bizonytalanabbul.

 

 

Azzal aligha lehet vitatkozni, hogy manapság már nem kell zsírtartalékokat képeznünk ahhoz, hogy átvészeljük a hideg, táplálékban szegényebb téli hónapokat, a vadászat-halászat-gyûjtögetés ideje legtöbbünknek lejárt. Mégis, tény, hogy az évszakok változásakor testünk és lelkünk alkalmazkodását õsi beidegzõdések diktálják.


Ha hiányoznak az esszenciális zsírsavak

2009. november 27.

A betegségek megelõzésében a rendszeres testedzésnek és a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, ezen belül pedig az omega-3 és az omega-6 zsírsav fogyasztásának kiemelkedõ szerepe van. Ha kevesebb kerül be ezekbõl a zsírsavakból a szervezetbe, bõrelváltozások, vízvesztés és érelzáródások alakulhatnak ki.

 

 

Ma már egyre többen tudják helyesen, hogy zsiradékra, a táplálékunkban található zsírforrásokra meghatározott mennyiségben és minõségben igenis szüksége van a szervezetünknek: üzemanyagként szolgálnak, energiát biztosítanak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...233234235...277