sub

Információk, érdekességek

Próbáljuk ki a lábteniszt!

2010. július 16.

A lábtenisz leginkább a foci és a tengó nevû játék keveréke. De akkor miért éppen tenisz?
 
A lábtenisz története

A lábtenisz legelsõ változatát a királyaftát már a múlt század elején is játszották a tereken. A harmincas évek közepén a focisták kedvelt kiegészítõ játéka volt a tengó, amely abban különbözött a királyaftától, hogy egy rúd vagy egy háló segítségével két részre osztották a pályát és a játékot immár párban ûzték, míg az aftában a négy játékos egyedül volt.


Strand és orrmelléküreg-gyulladás

2010. július 14.

A mai napig felejthetetlen kisgyermekkori emlékem elsõ találkozásom az állatkertben a vízilóval. Nem “kecses” formája, nem is “fürge, párducszerû” mozgása ragadott meg – mert mindezek nincsenek is, hanem az, hogy az orrnyílásait szinte “szelepszerõen” be tudta zárni, mielõtt a víz alá merült.

Hogyan kerüljük el a sportsérüléseket?

2010. július 09.

A bemelegítés alapszabályai, javasolt gyakorlatok, és teendõk, ha mégis megtörténik a baj.

 

A sportolás szerencsére egyre népszerûbb mind a fiatalok, mind az idõsebbek körében, hiszen egészségmegõrzõ hatása vitathatatlan. Azon kívül, hogy növeli a szervezet ellenálló képességét, csökkenti a szív- és keringési rendszer, a légzõ rendszer, valamint számos anyagcsere-betegség kialakulási gyakoriságát, boldogság hormonokat szabadít fel, karban tartja izmainkat és testünk minden porcikáját. A rendszeres sportot már érdemes a gyermekkorban elkezdeni, hiszen nagyon hasznos, ha beépül a napi rutinba. Az alábbiakban Dr. Hidas Péter PhD, a Budai Egészségközpont ortopédsebész- és sport szakorvosa ismerteti velünk a legfontosabb tudnivalókat a sportolást megelõzõ bemelegítés fontosságáról és arról, hogy mit tegyünk, ha már megtörtént a baj.


A futball erõsíti a csontokat és fiatalon tart

2010. március 17.

A rendszeres futballozás során növekszik a csontok tömege, javul a játékos reflexeinek gyorsasága, izomereje és ezáltal mozgásának biztonsága.

 

 

A labdarúgás népszerûségét fokozó eredmények a Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports folyóiratban megjelent tanulmányokban olvashatók. Peter Krustrup, a tudományos program vezetõje mindjárt a folyóirat elején hangsúlyozza, hogy errõl nem a klubjukat milliókért váltó sztárfutballistákkal kapcsolatban kell beszélni. A szabadidõben játszott labdajáték kedvezõ hatásait a kutatók korosodó nõk és férfiak vizsgálata alapján bizonyítják.


A sportolás fogyaszt?

2010. március 16.

Vélekedéseink a különbözõ mozgásformákról: "A sport fogyaszt", "a kosárlabdázás elõsegíti a gyermek növekedését", "a sportolás nem fér össze a terhességgel"...
 


"A sport fogyaszt", "a kosárlabdázás elõsegíti a gyermek növekedését", "a sportolás nem fér össze a terhességgel"... 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...979899...111