sub

Információk, érdekességek

Infra vagy finn? A szaunázás titkai

2011. december 12.

szaunázásA szaunázás nem csak a testet, de a lelket is megújítja, felfrissíti. Lehet a méregtelenítés eszköze, kiváló stresszoldó és bizonyos esetekben különleges társasági élmény. Attól függően, mire vágyunk, választhatjuk a hagyományos finn szaunát vagy az infrakabint.


Mit csináljak, ha rosszul alszom?

2011. november 01.

Az alvászavar igen gyakori probléma, stresszes, rohanó világunkban szinte népbetegségnek számít. Pedig az egészséghez, sőt az életben maradáshoz feltétlenül szükséges az ellazulást és feltöltődést biztosító alvás.

Az alvászavarnak három fő típusát különböztetjük meg. Elalvási nehézség: az elalvási idő 30 percnél hosszabb. Átalvási zavar: többszöri felébredés az éjszaka folyamán. Korai ébredés: ha az alvás hetente több mint háromszor 6 óránál rövidebb. Az alvászavar mindennapi tevékenységünkre is hatással van: nappali fáradtság, ingerlékenység, rossz közérzet, fejfájás, koncentráció- és memóriazavarok léphetnek fel.


Mit üzennek a rémálmok?

2011. október 23.

A rémálmok nem csak az éjszakai pihenést teszik tönkre. A negatív élményekkel teli, zavart alvás következményeként jelentkezhet nappali nyugtalanság, depresszió is. Mindez azonban elkerülhető, rémálmok ellen is létezik gyógymód.


Álmok üzenete - Iránytű egy titokzatos világban

2011. október 12.

Olyan szépet álmodtam! Jaj, olyan rosszat álmodtam! - mindkét mondat szinte naponta elhangzik, többször is. Mert az álmok közt van ilyen is, olyan is, egyiket sajnáljuk, ha véget ér az ébredéssel, másik után felsóhajtunk megkönnyebbülten: de jó, hogy felébredtem.

Az álmok titokzatos világa minden korban érdekelte az embereket, és nem csak a köznapiakat: mesék, mondák gyakori témája, babonák, néphitek alkotóeleme. Elődeink hittek prófétikus jelentésében, földöntúli erők útmutatásaként tisztelték. Egykori pszichológusok, a 19. században Sigmund Freud, majd fiatalabb és modernebb szemléletű követője, Carl Gustav Jung is sokat foglalkozott az álmok misztériumával.


Apró trükkök a jó alvásért

2011. szeptember 12.

Krónikus álmatlansággal küzd? Nehezen alszik el, órákig ébren hánykolódik az ágyban? Szakértőnk segítségével most bemutatjuk azokat az apró változtatásokat, melyek segítségére lehetnek a nyugodt elalvásban és azt is eláruljuk, mit tegyen, ha mindez kevésnek bizonyul.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...959697...110