sub

Információk, érdekességek

Utazási stressz

2006. július 11.

Végre megérkezett a várva várt nyár, amely sok család életében a hazai vagy külföldi tájakra tett utazást is jelenti.

 

Amikor azonban felkerekedik az egész család, nagyon fontos, hogy a nélkülözhetetlen gyógyszerekből álló csomag is bekerüljön a fürdőruha mellé. Ritkán feledkezünk meg a láz- és fájdalomcsillapítókról, ugyanakkor hashajtót sem árt csomagolni az útipatikába. 


Nyárra készülve

2006. július 09.

A bőr nem felejt – ezt a már unalomig elcsépelt mondást sokan ismerik, de legalább anynyian rögtön el is felejtik, már az első forró nyári hétvégén. Pedig a túlzott napozásnak súlyos, káros következményei lehetnek, ezért érdemes mértéket tartani, s óvatosnak lenni.


A fokozatosság a napozás egyik alapszabálya, amit nem árt megfogadnia, annak, aki el akarja kerülni a leégést, viszont egész szezonra szóló tartós barnaságot szeretne szerezni. Az óvatos szoktatást azonban érdemes már az első melegebb tavaszi napsugárral kezdeni. Óvatosnak kell lenniük azoknak is, akik szoláriumokban barnultak egész télen, a mesterséges napfény ugyanis nem nyújt védelmet, ők ugyanolyan gyorsan leéghetnek, mint a hófehér, első alkalommal napozók.


Szauna: 10 alapszabály

2006. június 29.

Kiadós mozgás – torna, futás, úszás stb. – után jólesik néhány percig szaunázni, miközben ellazulhatnak az izmok, megnyugodhat a lélek. A kezdő szaunázóknak nem árt tudniuk azonban, hogy mire ügyeljenek a nagy izzadás előtt és alatt. Íme, tíz alapszabály.

Mindent a hepatitiszről - avagy hogyan nyaraljunk biztonságosan

2006. június 28.

A külföldön töltött nyaralás több, mint puszta kikapcsolódás egy olyan országban, ahol nem értjük az emberek beszédét: nem csupán pihenni utazunk messzi tájakra, hanem azért is, hogy megmártózzunk egy másfajta világ hangjaiban-ízeiben, megismerjük az ottaniak életét, szokásait, mindennapjait. Az elmúlt években egyre többen és egyre többször utaznak külföldre Magyarországról is, hogy élményekkel, ismeretekkel gazdagodva térjenek aztán haza. És remélhetőleg csak ennyivel… A felfedezésre váró tájakon ugyanis nem csak élmények, de veszélyek is leselkednek az utazókra - még csak messzire sem kell mennünk értük. Nem csupán a távoli, egzotikus országok ismeretlen vidékein találkozhatunk például hazánkban jobbára ismeretlen fertőző betegségekkel, hanem akár keleti vagy déli szomszédainknál, vagy a Földközi-tenger közkedvelt mediterrán partvidékének országaiban is.

Ki utazhat?

2006. június 26.

Egyáltalán nem mindegy, hogy ki dönt az utazás mellett. Ha egy ereje teljében levő, egészséges ember egymagában akar nekivágni a világnak, akár úgy, hogy befizet valamilyen szervezett turistaútra, akár egyedül akarja magát belevetni az ismeretlenbe, akkor a felkészülés viszonylag egyszerű. 


Ha az egész család utazik, kisgyermekekkel, esetleg még a kedvenc állatukat is vinni akarják, ha várandós asszony szeretne utazni, vagy olyan turista, aki komolyabb és kezelt alapbetegséggel bír, számos körülményt figyelembe kell venni. Ha ezeket a szempontokat az utazni készülő kellően mérlegelte, lehet, hogy arra a következtetésre jut, hogy az előre látható egészségügyi kockázat jelentős, és jobb, ha a szabadságát otthon vagy valami közeli helyen tölti.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...109110...111