sub

Információk, érdekességek

Bõrhibák

2007. szeptember 30.

Õsz eleji találkozásaink reggel a tükör elõtt nem csak a gyûrött ráncokra, a szem körüli szarkalábakra, hanem olykor bõrünk kisebb-nagyobb hibáira is ráirányítják figyelmünket...

 

Nappal és nap nélkül

 

A túlzottan lebarnult bõr hamarabb ráncosodik. A felhám rétege a nyári napozást követõen már két hét múltán - igen apró lemezekkel - kezd lehámlani. Az érzékeny bõrû kisgyermekek arcán, gyakran a fülek elõtti felszíneken a környezetüktõl elütõ, kávébarnás foltok tûnnek fel, amelyeket általában baktériumok okozzák. Felnõtteknél a szolárium használatát követõen is kialakulhatnak.


Hasizomgyakorlatok a fitneszteremben és otthon

2007. szeptember 16.

Ha nyáron feltöltõdtünk energiával, érdemes újra elkezdeni, esetleg folytatni, rendszeresíteni életünkben a mozgást! Kezdjük a hasizmokkal! A képsorok olyan gyakorlatvariációkat mutatnak, amelyeket a fitneszgépeken, illetve otthon is könnyen elvégezhetünk!


Hasprés gépen 

 

A gyakorlat megkezdése elõtt állítsuk be a kívánt ellenállást és a fogantyút!

Helyezkedjünk el a gépen, kapaszkodjunk meg a fogóban úgy, hogy a két könyök a test irányába nézzen.

Gyakorlat: végezzünk törzsemeléseket úgy, hogy ne a karok húzzák fel a törzset!

 

Ismétlés szám: 3x12


Kevesebb oxidáns, hosszabb élet!

2007. szeptember 03.

Joghurt fogyasztása a száraz bõr védelmében, frissen csavart gyümölcslé a szellemi-fizikai frissesség megõrzése érdekében... De azt is jó, ha tudjuk, hogy megfelelõ táplálkozással felvehetjük a harcot a stressz vagy az évek múlása szervezetünkre gyakorolt hatásaival szemben is...


Fáradtság, stressz, túlterheltség...


A szennyezett levegõ, a dohányfüst, a túlfeszített munkatempó, a rendszeres, kimerítõ fizikai tevékenység, a stressz, az alkohol vagy egyszerûen csak éveink számának növekedése: mindezen tényezõk "oxidációs stresszt" okozhatnak, azaz növelik a szervezetben a szabad gyökök (más néven oxidánsok) termelõdését. Miután megtámadják sejtjeinket, illetve megzavarják a sejtek közti természetes folyamatokat, ezek a reagens molekulák közvetve vagy közvetlenül gyorsítják az öregedés okozta, egészségi állapotunkkal kapcsolatos problémák kialakulását.


Bõrápolás

2007. augusztus 31.

A szép bõrért hihetetlen áldozatokra képesek a nõk, s ma már elmondható, hogy egyes férfiak is.

 

Rengeteget költenek bõrápoló szerekre, tõlük várják a csodát, amit a természettõl hiába kérnek számon. Pedig tudatos táplálkozással, új szokások kialakításával egészen kevés kozmetikumot használva is sokkal jobban érezhetjük magunkat a bõrünkben.


A rossz emlékeket nehéz feledni

2007. augusztus 22.

 A rossz emlékeket nehéz feledniAz Észak-Carolinai Egyetem (Chapel Hill, UNC) új tanulmánya szerint a fájdalmas érzeseket idézõ emlékeket, amit az emberek leginkább szeretnének elfelejteni, azokat hagyják a legnehezebben hátra, különösen ha az az emlék vizuálisan hívható elõ.


"Amikor a tévében a híreket nézed és teljes életnagyságban látod a sérült katonákat Irakban vagy az épp zajló nemzeti katasztrófákat követed végig, jobban rádragadhatnak, mint az újságok fõcímei" - mondja Keith Payne, a Mûvészetek és Tudományok Kollégiumának pszichológia adjunktusa, a tanulmány egyik szerzõje.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...194195196...220