sub

Információk, érdekességek

Bõrfiatalítás? Természetesen!

2008. március 22.

Bár az örök fiatalság vize továbbra is csak a mesékben létezik, azért sok szempontból szerencsés helyzetben vannak a nõk a XXI. század kezdetén. A minden káros szenvedélyrõl, stresszes életrõl, és nem utolsó sorban a korról is árulkodó bõr ma már többféle módon fiatalítható.

 

A hámszövet öregedése elkerülhetetlen. Elõbb vagy utóbb szárazzá, rugalmatlanná válik a bõr, a kor elõrehaladtával az elhalt hámsejtek nem válnak le a megfelelõ ütemben, hanem összetapadnak. Ez nemcsak fakó, ráncos bõrt okoz, hanem az új sejtek képzõdését is lassítja. A folyamat mértékét, ütemét, milyenségét befolyásolja az is, hogy a bõr-, illetve az alatta lévõ zsírszövet mennyire vastag, milyen a víztartalma.


Belsõ egyensúly

2008. február 23.

"Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk."


Ahhoz, hogy életmûködésünk harmonikus legyen, lelkileg és testileg kiegyensúlyozottnak kell lennünk. A lelki tényezõk elsõdlegessége mellett a kellõ körültekintéssel végzett testmozgáson kívül leginkább a táplálkozásnak van szerepe. Szervezetünk mûködéséhez fehérjére, zsiradékra, szénhidrátokra, élelmi rostra, vitaminokra, makro- és mikroelemekre, valamint egyéb biológiailag aktív anyagokra van szükségünk.

 


Behálózva - Szerelem a neten

2008. február 14.

BehálózvaNapjainkban egyre többen használják a világhálót ismerkedés céljára is. A kommunikációnak ez a szédületes lehetõségeket biztosító, modern eszköze az emberi kapcsolatok terén is új kapukat nyit meg - de fontos, hogy a kockázatokkal is tisztában legyünk.


Társakra lelni az interneten


Amikor valaki elõször dönt úgy, hogy az internetes társkeresõk segítségével próbál partnert találni, túlzás nélkül állítható, hogy új világ nyílik meg a számára. Rengeteg ismeretségre lehet ilyen módon szert tenni, különleges emberekkel való találkozásokra nyílik lehetõség. Földrészeket összekötõ barátságok jöhetnek létre, vagy éppen olyan különleges, szeretetreméltó emberekkel találkozunk, akik tõlünk alig két háznyira laknak, de akikkel egyébként soha nem hozott volna össze a sors - olykor még szerelem is szövõdhet a számítógép elõtt ülõ, reménykedõ társkeresõk közt.


Immunerõsítés

2008. február 10.

Régóta ismert, hogy természeti katasztrófák, háborúk után hatalmas járványok söpörtek végig országokon, kontinenseken. Elég az I. világháborút követõ pyolnáthajárványra gondolni, melynek több halálos áldozata volt, mint magának a világégésnek. Igen érdekes, hogy a fertõzések nagy többsége a háborút  követõen alakult ki.


E járványokban a higiéniás állapotok romlása kedvezett a kórokozók szaporodásának és fertõzõképességének, az éhezés, az alultápláltság, valamint a katasztrófa, a háború okozta nagyfokú stressz pedig gyengítette az áldozatok immunrendszerét.


Rosszkedvünk tele

2008. február 04.

Feje fölött egyre szürkébbé válik az ég? Fárdat és erõtlen, legszívesebben ki sem mozdulna otthonról? Hangulata nyomott,a hétvégét többnyire alvással tölti, de ettõl sem lesz jobbkedvû? Valószínû, hogy Ön õszi-téli, más néven szezonális depresszióban (SAD) szenved.

 

A hideget, a sötétséget sokan nem szeretik, és ebben nincsen semmi meglepõ. Vannak azonban, akik az õszi-téli hónapok során évrõl évre ismétlõdõen kifejezett depressziós tünetektõl szenvednek, s a nyomott kedélyállapot tavaszig fennmarad.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...190191192...221