sub

Információk, érdekességek

Karcsúbban, kipihentebben télen is! - 2. rész

2008. december 21.

Tippek, hogy a hideg, a stressz és a fáradtság ne gyõzedelmeskedhessen rajtunk.

 

 

Határozzuk el: ezen a télen a hideg okozta megannyi ártalom, a fáradtság, a stressz nem fog gyõzedelmeskedni rajtunk. Az alábbi "támadási tervet" felhasználva könnyebben szembe tudunk nézni ezekkel a nehézségekkel anélkül is, hogy néhány kilót magunkra szednénk. Így jó formában élhetjük meg az ünnepeket is.


Karcsúbban, kipihentebben télen is! - 1. rész

2008. december 20.

Íme néhány jó tanács, hogy jobb formába hozzuk magunkat az ünnepekre!

 

 

A stressz legtöbbször kényszerûségek, korlátozások, belsõ feszültségek sorozata, ami konfliktusba kerül vágyainkkal, törekvéseinkkel. Innen ered az a stresszes állapot,

mely visszahat a vegetatív idegrendszerre, az emésztésre, az izmokra. Márpedig egy stressznek kitett szervezet az átlagosnál több vitamint és létfontosságú ásványi anyagot veszít, melyet pótolni kell.


Szívrohammal a szívroham ellen

2008. december 19.

Az isémiás prekondíció (IPC), megóvja a szívszövetet a hosszan tartó érelzáródás által okozott károsodástól.

 

 

Régóta ismeretes, hogy a szívroham szimulálása - melynek során elõször elzárják, majd visszaállítják az artériák vérellátását - meglepõ módon csökkentheti a valódi szívroham során bekövetkezett károsodások mértékét.


A fogorvos ne csak fúrjon, szûrjön is

2008. december 16.

Évente több mint félmillió embernél diagnosztizálnak szájrákot világszerte. E ráktípus többségét túl késõn diagnosztizálják, így a betegek nagy része öt éven belül meghal.

 

 

Ellentétben a poszt-operatív vagy kemoterápiás kezelésnek alávetett betegektõl származó szövettani és egyéb információkkal, a korai diagnózisról kevés adat áll rendelkezésünkre. Egy, Dr. Michael A. Siegel fogorvos által vezetett kutatócsoport azonban összeállították a szájrák teljes epidemiológiáját, valamint azon diagnosztikai eszközöket és módokat, melyekkel a fogorvosok a lehetõ legkorábban felfedezhetik pácienseiknél a kialakulóban lévõ szájrákot.


Dió és mediterrán diéta a szívért

2008. december 15.

A dióval kiegészített mediterrán diéta javítja a metabolikus szindróma egyes aspektusait.

 

 

Segít kordában tartani a metabolikus szindrómát a mediterrán diéta, valamint a különbözõ dió- és mogyorófélék napi fogyasztása a szívbetegségek szempontjából magas kockázatú csoportba tartozó idõsebb felnõttek esetében, állítják spanyol kutatók.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...129130131...155