sub

Információk, érdekességek

Görnyedõ nemzedék

2009. február 01.

A felsõoktatás hanyagolja a testnevelést, a korosztály egészségügyi mutatói romlanak.

 

 

A felsõoktatási törvény rendelkezik ugyan a hallgatók egészségérõl, ezáltal az intézmény lehetõséget biztosíthat a testmozgásra, de a bolognai rendszerben már nem diplomafüggõ a testnevelés tárgyhoz rendelt kurzusok elvégzése. Míg a felsõoktatási intézmények eldöntik, hogy kisebb vagy nagyobb szerepet vállalnak-e a fiatal felnõttek egészségre nevelésében, addig a 18-25 éves korosztály egészségügyi mutatói egyre rosszabbak.


Két-három hét múlva érkezik a vírus

2009. január 21.

A becslések szerint 2-3 hét múlva Magyarországra érkezik az influenzajárvány.

 

 

A szakemberek azt javasolják, hogy fehérje- és vitamindús táplálkozással készítsük fel a szervezetünket a vírustámadásra, mert legyengült immunrendszerrel az is megbetegedhet, aki megkapta a védõoltást. Az idén várhatóan kétszer annyian esnek ágynak, mint tavaly.


Autóvezetés télen

2009. január 19.

A téli autóvezetés többet kíván meg a vezetõktõl, fõleg, ha mint most, latyakosak, jegesek az utak.

 

 

A felkészültség ilyenkor még fontosabb! Induljon el idõben, de legyen türelmes. Még mindig jobb elkésni, mint összetörni magunkat!


Világgá- és hasmenés: készül az új gyógyszer

2009. január 18.

Új gyógyszer készül a nyaralások megrontója, az ún. utazási hasmenés ellen.

 

 

Értékesítette fejlesztõje az utazókat az új mikrobiológiai környezetben gyakran sújtó hasmenés kísérleti gyógyszerét, a rifamycin SV MMX-et. A Cosmo Pharmaceuticals a bélben ható, nem felszívódó antibiotikum liszenszét a Dr Falk Pharma GmbH-nak adta el, amely a szert Olaszország kivételével Európában, valamint Ausztráliában készül forgalmazni. Nemrég fejezõdtek be a készítmény II. fázisú vizsgálatai, amely a Cosmo-féle MMX technológia felhasználásával juttat antibiotikumot a vastagbélbe. A fejlesztõ a III. fázisú vizsgálatokat tervezi.


Hidegben a szívinfarktus is könnyebben arat

2009. január 13.

Hideg télben az átlagosnál több embert visz el valamely szív- és érrendszeri betegség, pedig a hõmérséklet okozta halálozások elvileg megelõzhetõk.

 

 

Ugyanez a megállapítás a nyári hõségre is érvényes – tudtuk meg Matos Lajostól. Az ismert kardiológus szerint a hideg- és hõhullámok egészségre is veszélyes hatását gazdag szakirodalom bizonyítja. Példaként említette a Macedóniában 1996 és 2000 közötti megfigyelések adatait, amelyek szerint nagy hidegben 7 százalékkal, nagy melegben pedig 13 százalékkal többen hunynak el a kiegyensúlyozott idõjárási idõszakokhoz képest. Az áldozatok fõleg szív- és érrendszeri betegek.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...128129130...155