sub

Információk, érdekességek

Mozgó patikákat hozna létre az egészségügyi tárca

2007. július 21.

Mozgó patikákat hozna létre az egészségügyi tárca, mondta Budai Bernadett kormányszóvivõ a kormány pénteki, a patikaliberalizációval is foglalkozó ülése kapcsán. A tervezet szerint olyan kistelepüléseken lehetne mozgó patikát létesíteni, ahol sem közforgalmú, sem fiókgyógyszertár nem található. Sigmond Árpád kérdezte Budai Bernadettet.


Budai Bernadett (kormányszóvivõ): - Jelenleg csaknem 400 készítmény kapható patikán kívül, és a legfrissebb adatok szerint országszerte 160 üzletben van lehetõség arra, hogy vény nélküli gyógyszereket vásároljunk. Ez mindenképpen megkönnyíti az emberek életét, a mindennapjait, megkönnyíti a betegeknek a gyógyszerhez, alapvetõ gyógyszerhez jutásának a lehetõségét.


Parányi "házi bajkeverõ" - a poratka - 2.

2007. július 19.

A poratkák kedvelik a száraz meleget, így például szívesen "tartózkodnak ágyban", ágynemûben - és mivel mi magunk is életünk kb. egyharmadát ágyban töltjük, nagy mennyiségû poratka-allergént lélegzünk be.

 

Emiatt, ha hajlamunk van rá, és nem teszünk meg bizonyos óvintézkedéseket (a lakásban található többi, kisebb-nagyobb fokú porosodásnak kitett textília esetében is), könnyen allergiások lehetünk rá. Nézzük, mit tehetünk!


Segítség másnaposság ellen

2007. július 14.

Hogy aki éjjel legény, ne legyen nappal lepény! 


Ötletes magyar termék gazdagítja a piacot júliustól a Guardian Angel Kft. jóvoltából. Az Õrangyal pezsgõpor különleges tulajdonságú étrend-kiegészítõ ital. A salakanyagok méregtelenítését segíti a szervezetben.


Az epilálás története

2007. július 13.

Ma mindenki számára egyértelmû, hogy a szõrtelenítés hozzátartozik a nõk mindennapi szépségápolásához. De ez egyáltalán nem volt mindig olyan egyszerû és biztonságos, mint napjainkban.

 

Az ókori Keleten

 

Idõszámításunk elõtt 5000-ben a nõk gyantát, borral vagy repkénnyel kevert kátrányt, szamárzsírt, kecskeepét, vagy denevér és kígyóvér kivonatot használtak arra, hogy eltávolítsák a nem kívánt szõrzetet. Az elsõ szõrtelenítõ receptek egyikét a szépségérõl híres egyiptomi uralkodónõnek, Kleopátrának tulajdonítják. Ma már talán senki sem használná, de a tudósok abban egyetértenek, hogy hasznos lehetett ez a keverék. Égetett meszet, arzén triszulfátot és egy kevés vizet, valamint olívaolajat tartalmazott. A mesés Kelet asszonyai cukor, citromlé és faggyúgyanta keverékét használták, míg az arab országokban férgeket alkalmaztak a szõreltávolításhoz.


Mindent szabad!

2007. július 10.

Mármint a hajvágásban, és persze a hajkoronák hordásában is. Idén nyáron szabad a pálya – ahogy Bódis Richárd, a Bódis Arts fodrásza is mondta. – Most tényleg nincsenek korlátok, bármit lehet. Persze ez nekünk is nagyobb szabadságot enged.


Például a vágásban a kemény, kontúros, lágy és légies formák dominálnak. Richárd épp egyik modellje haját „aprítja”, de persze csak egy részét. – „Nagyon menõk most az aszimmetrikus vágások. Alul hosszú tincsek, aztán rövidek. Játszhatunk velük. A színekben sem kell a klasszikus utasításokat követnünk. Lehetnek natúrak, de harsányak is. Például ez a kék hajtincs hihetetlenül illik a modell hajába. Feldobja a lányt, mindig és mindenhol.”


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...420421422...450