sub

Információk, érdekességek

Tévhitek a másnapossággal és az alkoholfogyasztással kapcsolatban

2008. február 26.

A teli gyomorral fogyasztott alkohol nem szívódik fel? Másnaposság ellen legjobb a ráadás? A terhes anyák fogyaszthatnak szeszes italokat? Cikkünkben a másnapossággal és az alkoholfogyasztással kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket és kérdéseket gyûjtöttük össze, de azt is megtudhatjuk, mit tehetünk azért, hogy ne alakuljanak ki vagy csökkenjenek a panaszok egy átmulatott éjszaka után.


Gyógyszeres doboz

2008. február 23.

Napjainkban igen nagy számú gyógyszer van forgalomban hazánkban is.


Ráadásul igen sok az azonos hatóanyag-tartalmú, más-más néven forgalomba kerülõ gyógyszer. Így könnyen elveszünk a gyógyszerrengetegben, tehát mindennél fontosabb számunkra az információ, hogy melyiket is válasszuk a sok közül!


Ehhez szeretnénk összeállításunkkal segítséget nyújtani, hogy ön is biztonsággal tudja, mely betegségek kezelhetõk otthon, mikor elegendõ az életmód-változtatás, mikor van helye az öngyógyszerezésnek és nem utolsósorban felhívjuk a figyelmet azokra a tünetekre, amelyek esetén feltétlenül orvoshoz kell fordulni.


Egyedülálló a magyar kutatók génmódosítási módszere

2008. február 21.

Genetikai módosítással olyan egereket hozott létre egy magyar kutatócsoport, amelyek az eddigieknél jóval olcsóbban és hatékonyabban tudnak a diagnosztikában és a gyógyításban használható fehérjéket termelni. Ilyen például a kígyómaráskor használt ellenméreg, a szervátültetések után alkalmazott kilökõdésgátlók vagy a fertõzõ májgyulladás kimutatására alkalmazott ellenanyag. A módszerrõl és a várható gyakorlati eredményekrõl a kutatócsoport egyik vezetõjével, Dr. Kacskovics Imrével beszélgettünk.


Felébredt az elsõ hazai mûszíves

2008. február 21.

Pénteken délután sikeresen befejezõdött az elsõ magyarországi mûszív-beültetés. Az ország elsõ ilyen keringéstámogató eszközét egy súlyos állapotban lévõ, szívátültetésre váró 58 éves férfibeteg kapta meg Budapesten, a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikai Tömbjében. Hétfõ reggeli információk szerint a beteg állapota stabil, komplikáció nincs, és sikerült felébreszteni.


Komoly alvásgondokat mutatott ki egy új vizsgálat dohányosoknál

2008. február 20.

A Johns Hopkins Egyetem kutatói a korábbiaknál alaposabb alvásvizsgálati módszerekkel végzett kutatásuk során azt találták, hogy a dohányosok nehezebben alszanak el, a felszínesebb alvás miatt pedig kevésbé pihenik ki magukat, mint azok, akik nem dohányoznak. A nikotin serkentõ hatása az éjszaka folyamán egyre csökken, ami erõs hiányérzetet válthat ki: feltehetõen ez az, ami az alvás minõségét is negatívan befolyásolja.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...405406407...450