sub

Információk, érdekességek

Toleráns feministák

2008. március 30.

A feministák sokkal elnézõbbek a túlságosan sovány vagy kövér nõkkel szemben.


A Body Image címû folyóirat cikkében a kutatók azt állítják, hogy az eredmények bizonyítják, a feminista nõk elvetik azt a nézetet, hogy a gyengébb nem képviselõinek feltétlenül cérnavékonynak kell lenniük. Ez az a felfogás, amely – fõként a fiatalabb korosztály körében – táplálkozási zavarokhoz vezethet.


Nem rákos, csak terhes

2008. március 29.

A brit Susan Tollefsen 57 évesen adott életet elsõ gyerekének.


Susan Tollefsent petefészekrák gyanújával küldték kivizsgálásra, mivel egyre nagyobb lett a hasa. Az ötvenes éveinek vége felé járó nõ megdöbbent, amikor az orvos a vizsgálat után gratulált 30 hetes terhességéhez.


A brit orvosokat aggasztja az alkoholfogyasztás

2008. március 28.

A brit orvosok komolyabb felvilágosításra ösztönöznék a kormányt az alkohol-fogyasztással kapcsolatban. Ennek oka az, hogy a kórházak képviselõi arról számolnak be: rekordmagasságba emelkedett az alkohol miatt történõ sürgõsségi felvételeik száma.

Kapuzárási pánik?

2008. március 25.

Az életközepi válság


"Az emberélet útjának felén
egy nagy sötétlõ erdõbe jutottam,
mivel az igaz útat nem lelém."
Dante Alighieri: Isteni színjáték


Negyvenéves kor körül szinte mindannyiunkban megszaporodnak az életünket értékelõ gondolatok. "Jól csináltam eddig?" "Hogyan tovább?" "Min változtassak?" "Ezt akartam?" "Utolsó lehetõség a váltásra! Most vagy soha!"


Húsvéti finomságok

2008. március 24.

A húsvéti asztalunk csakúgy roskadozik a finomságoktól: tojás, bárányhús, kalács, sonka, tarja, hagyma, paprika, és megannyi nyalánkság. Vajon miért ezek az élelmiszerek, nyersanyagok a jellemzõ húsvéti alapanyagok? No, és a finomságokból mindenki mindent ehet?


Húsvét ünnepe


A húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe: ezen a napon Jézus Krisztus feltámadására emlékezünk. A kereszténység ünnepe mellett a megújulás, a tavasz, ünnepe is. Így a húsvéthoz kapcsolódó ételeknek, tevékenységnek megvan a maga vallási és természeti háttere, amit sokan már nem ismernek, s csak a húsvéti ételekre koncentrálnak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...402403404...450