sub

Információk, érdekességek

A brit orvosok rövid ujjúban csinálják

2008. április 20.

Az új ruházati rendelet szerint az orvosok nem viselhetnek hosszú ujjú köpenyt a kórházakban.

 

A brit kórházi orvosok 2008. januárja óta nem viselhetnek hosszú ujjú inget. Ezt írja elõ Alan Johnson egészségügyi miniszter ruharendelete a National Health Service (NHS) orvosai számára. Az egészségügyi miniszter a változástól a fertõzéses megbetegedések számának csökkenését várja. Ezévtõl kezdve az NHS kórházi orvosai kötelesek rövid ujjú inget viselni, ha betegekkel érintkeznek.


Sugárkárosodás gyanúja egy spanyol atomerõmûben

2008. április 17.

Sugárkárosodás gyanúja miatt utólagos orvosi vizsgálatnak vetik alá egy észak-spanyolországi atomerõmû mintegy 800 alkalmazottját, miután kiderült, hogy a létesítményben tavaly bekövetkezett üzemi baleset jóval súlyosabb volt, mint azt korábban jelentették.

Tótágasra állt világ - Néhány szó a szédülésrõl

2008. április 16.

A szédülés élményét valószínûleg már mindenki átélte, ha máskor nem, hát egy lázas betegség kapcsán, esetleg egy tengeri hajózás során, vagy amikor felült egy körhintára.

Az asztma kockázatát növelõ gének

2008. április 13.

A chicagói kutatók az úgynevezett CH3L1 génre összpontosítottak.

Amerikai kutatók egy elszigetelt farmerközösséget tanulmányozva egy új, az asztmához kapcsolódó gént azonosítottak: a felfedezés egyaránt alkalmazható majd a betegség diagnosztizálásában és gyógyításában.


Mire képes az agyunk?

2008. április 11.

Mire képes az agyunk?Az orvostudomány elmúlt három évtizedét forradalmasította az informatika. Az immunológia, a genetika és az agykutatás számára olyan új távlatok nyíltak meg, amelyek korábban elképzelhetetlenek lettek volna.

 

Az agykutatás számos olyan új módszerrel gazdagodott, amelyek eredményei már a mindennapi vizsgálati és kezelési módszerek közé emelkedtek. Az egyik ilyen vívmány a központi idegrendszer mágneses ingerlése.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...401402403...451