sub

Információk, érdekességek

Hogy vagy? - Válaszodból kiderül, milyen ember vagy!

2022. július 15.

Minden nyelvben létezik egy megfelelője. Az angol hogy ityeg a fityeg, (How do you do) a német vagy az orosz hogy megy neked, vagy hogy mennek dolgaid (Wie geht es Dir, vagy Kak gyelá) mind ennek megfelel. Ám azt, hogy te, mint ember, hogyan is vagy, csak a magyar kérdezi meg így, direktben. S csak a magyar szokott erre panaszkodni!  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Hogy válaszolsz a kérdésre? Légy őszinte magadhoz, esetleg gondold végig a mai és az elmúlt néhány napi találkozásaidat.  Vajon mi a tipikus válaszod? Keresd ki az alábbiak közül, vagy ha nem találod, a hozzászólásokhoz írd le – és ott kielemezzük Neked!

Egyre jobban – A fanatikus agykontrollosok innen ismerik meg egymást.  Jellemzője, hogy erőszakosan pozitívan szemléli a világot, ezért néha felszínes, néha pedig a pokol mély bugyraiban vergődik (olyankor biztosan átmegy panaszkodóba). Könnyen beszervezhető mindenféle MLM rendszerekbe, melyekben azonban soha nem ér el sikereket, mert kitartása hiányzik. Vonzódik az ezotériához, derűs, nyitott személyiség. Itt-ott angyalt lát, van nála jóskártya. 

Köszönöm jól – A klasszikus iskola udvarias példánya. Akármilyen pocsékul is néz ki, akkor is ezt feleli neked. Ha rákérdezel valódi állapotára, akkor sem fogja megmondani. Ő jól van és kész, a többihez semmi közöd. Zárkózott, sablonos, de legalább jól nevelt alak. Ne várj tőle semmi kreatívat! 

Szarul, de büszkén – Optimista, aki szeretne ugyan változtatni a körülményeken, de momentán nem tud. Vállalja, hogy nincs éppen jól, de nem áll oda panaszkodni, mert tudja, hogy a dolgok rajta múlnak. Általában, ha rákérdezel arra, mi a „szarság”, megmondja, de nem fejti ki bővebben, vagy már a megoldást is tudja, hogy mászik ki a híg anyagból.

Csak úgy magyarosan – A Jobbik Magyarországért párt feltételezett híve, aki már csalódott mindenféle vezetésben pártban és irányzatban. Nincs semmije, csak a magyarsága, tehát ezt próbálja hangoztatni. A magyarosság szó helyére a hangsúly alapján többnyire a kudarcos, vagy szerencsétlen, vagy kirabolt szót is behelyettesíthetnénk. Kudarckupac, vagy népies angollal lúzer.

Panaszáradt … - Talán a legnépszerűbb reagálás. Tipikus magyar szokás, hogy az összes kínunkat a másik ember nyakába zúdítjuk.  Jellemző kezdő morfémája ez: Jaj, ne is kérdezd … És mire azt mondhatnád, hogy jó, nem kérdezem, addigra már mondja,  mondja, és mondja … Negatív alak, akitől a legjobb messze eltávolodni. Ha mégsem teszed, piócaként rád ragad. Igazi energia vámpír. Ha ebben ismertél magadra, sürgősen változtass ezen a szokásodon!

Köszönöm kérdésed! – A válasz azonban elmarad. Néha visszakérdez, de néha még azt sem. Ennyi. Slussz, passz. Nyugtázza, hogy megkérdezted, de nem nyilatkozik. Zárkózott, udvarias, vagy éppen azt próbálja veled tudatni, hogy nem kedvel Téged, semmi közöd az ő hogylétéhez. Gyakorta csak egy zavart  mosolygással hárítja el a személyére vonatkozó kérdéseket. Az én házam az én váram, az én életem – gondolja, s ebbe nincs beleszólása senkinek sem.
 


Az uborka jó rovarcsípésre - és még erre a 7 dologra!

2022. július 14.

Az uborka egyik legegészségesebb zöldség. Tápanyagtartalma miatt táplálkozás-élettani szerepe jelentős. Különösen magas a víztartalma ( 96 % ), emellett káliumban, kálciumban, foszforban, vasban, szénhidrátokban és vitaminokban ( A1, B1, B2, B6, C ) gazdag. Bevált arcpakolási szer, üdítő és bőrtisztító hatású.  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

Történelem és uborka 

Az uborkát már az indiánok is kedvelték, salátának, vagy körítésnek használták fő ételhez, és olyan ételekhez amelyeknek erős íze van. Salátaként, savanyúságként is mindenképpen jó az emésztésnek.

Az uborka tápértéke

Az uborka nemcsak az emésztő szervekre hat hűsítőleg, de a légzőszervekre, és a gyulladásos bőrre is. Leginkább a bőrelváltozásra használják, és úgy külsőleg, mint belsőleg jó méregoldó tulajdonsága van.

Az uborka gyógyhatása

Ha belsőleg használjuk, kellemes üdítőhöz jutunk, különösen más zöldségfélével keverve. Vitamin és ásványi só tartalma biztosítja a kellemes közérzetet. Alapjában véve jellegtelen íze és illata következtében jól megfelel más zöldség lé dúsítására is. Ha belsőleg használjuk üdébb lesz bőrünk, csillogóbb a hajunk, kellemesebbé válhat egész megjelenésünk. Nem hiába használják a gyógyászatban egyes bőrápoló krémek alapanyagának az uborkalét.

1. Rovarcsípés ellen is uborka 

A rovarcsípés általában fájdalommal, daganattal, később pedig viszketéssel jár. Ha azonnal intézkedünk, megelőzhetjük a sok kellemetlenséget. Az uborka lé, vagy uborka pép jótékony hűsítőként hat még az erős fájdalommal járó méhecske csípésre is. Ugyancsak kellemetlen lehet a homoklégy csípés is, ami akkora lehet, mint egy bolha. Ha érezzük a csípést, szét is morzsoljuk a kicsi fekete rovart, de már késő. A bőrbe juttatott méreg másnap, vagy harmadnap olyan erős viszketést okoz, hogy folyton vakarásra késztet. Az uborka lé azonban csodákra képes.

Sérült, vörös bőr

Ha a napsütéstől vörös lesz a bőrünk, a legjobb ha borogatást teszünk lemezvágóval pépesített uborkából egy két órára. Így bőrünk nem hólyagosodik fel.

2. Bőrkiütés

Előfordul, hogy kirándulás folytán kivörösödik bőrünk, és kiütések keletkeznek. Az okát nem tudjuk fölfedni, csak gyanítjuk, hogy a természetet járva, utunk során valamilyen mérgező növénnyel akadtunk össze. Elég egy érintés a bőrre, hogy kiütések jelenjenek meg, amelyek viszketnek, végül vizes pattanásba fejlődnek, aminek elkaparás a végső sorsa. A kellemetlen vakaródzás napokig is eltarthat, akár ki is sebesedhet. Mindezt megelőzhetjük, ha a kezdet kezdetén uborkalét, vagy pépet teszünk a kipirosodott bőrre.


Mi a kedvenc szined? - Nézd meg itt, mit jelent!

2022. június 28.

Mit jelent a kedvenc színed? A színeknek ugyanis fontos szimbolikájuk van, s ha a megfelelő színt a megfelelő kristályoddal párosítod, akkor pozitív hatása erősödik!  

Írásunk a színek értelmezéséhez ad kulcsot. Nem a teljességre törekszik, inkább átfogó képet ad azokról az analógiákról, érzésekről, amit egyes színek jelentenek. A jelek többségéhez kristályt is rendeltünk.

Fehér:
Az ártatlanság, a tisztaság, a megvilágosodottság, az újrakezdés, a születés, a béke és a fémes jelleg színe. A korona csakra színe is sok ábrázoláson fehér, másokon lila színű. A gyémánt keménységével és erejével is analóg, ez a kristálya is.

Sárga:
Halhatatlanság, a Nap, a ragyogás színe. A napsárga a napfonati csakra színe is. A kínai tradíció szerint itt lakik az „erő”. A királyi korona, az arany színe. A föld elemmel analóg. Ez a tanulás színe is. A zöldessárga az irigység színe. (epés megjegyzések) Kristálya a citrin.

Zöld:
A szívcsakra színe. A harmónia maga. A gyógyulás (gondoljunk a kórházi műtők színvilágára!) újjászületés, egészség, termékenység színe. Zöld a reménység, a szabadság és a szelídség színe is. Nyugodt szín, pénzt, bőséget, fa elemet is szimbolizálja. Kristálya a smaragd. (Az Óz a csodák csodája című mesében Dorka a Smaragd városba látogat el, ez a varázslat földje) Erősíti még a Malachit. 

Kék:
A kék ég, a levegő színe. A torok csakra színe. Jellemzője az előzékenység, kiegyensúlyozottság, végtelenség. A kék a tudás, a megbocsátás, a tapintat színe. A fa és a víz elemmel ugyanúgy rokon, mint a levegővel. Kristálya a zafír. 

Vörös:
Az uralkodás, az erő, a bőség és a jólét színe. A szerelemhez legszorosabban kapcsolódó szín. Melegséget, érzékiséget, szeretetet sugall. A vér, az élet színe, csupa szenvedély, izgalom, boldogság, rejtély. A szerencse színe is lehet. A tűz elem maga. Kristálya a rubin.


Milyen a tökéletes férfi?

2022. június 27.

Minden nő keresi a tökéletes pasit. Néha, egy időre úgy tűnik, hogy meg is találja. Aztán kiderül, hogy nem tud narancsos kacsasültet főzni, nem emlékszik kívűlről minden elhangzott mondatodra, és elfelejti(!), hogy milyen ruha volt rajtad az első randin. Szegény, ilyenkor még nem is sejti, hogy ezzel befuccsolt a kapcsolatnak.  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A tökéletes férfi, minden nő álma. Elképzelik, megrajzolják a jellemét, eldöntik, hogy hogy nézzen ki, mikor mit mondjon, és mindeközben elsétál mellettük az élet, meg ki tudja, hány potenciális nagy Ő.

Milyen a nők szemében a Tökéletes Férfi?

 • jóképű (ez csak természetes)
 • kezdeményez
 • úriemberként udvarol (ez ugye mindenkinek mást jelent)
 • virágot hoz, csak úgy
 • mindig figyel, ha párja beszél hozzá
 • mindig hazakíséri párját a randiról
 • hamar leszokik a nőt zavaró szokásairól
 • férfias
 • romantikus
 • határozott
 • barátságos
 • hűséges
 • megbízható
 • nem veszekszik, meg mérgelődik, nem hibáztat
 • anyagi biztonságot nyújt
 • tud főzni, segít takarítani, bevásárolni stb.
 • érzelmi biztonságot nyújt
 • van haveri köre, de nem jár el velük a párja nélkül
 • mindig beszámol arról, hogy mikor, kivel és hol van
 • jó szerető
 • jó férj
 • jó apa
 • a legjobb barát a nő számára
 • kitalálja a párja gondolatait és azt nyújtja, amire a nő épp a legjobban vágyik
 • ... és tovább mindenki egészítse ki magának.....

Körülbelül így néz ki egy kívánságlista azok körében, akik Mr. Tökéletest keresik. Sajnos ez nem túlzás, nagyon sok nő tényleg ezt várja el egy férfitól. Természetesen nagy öröm, ha a felsoroltak jelen vannak egy kapcsolatban, de az összeset elvárni, minden esetben, egyetlen személytől nagyon irreális.


1 perces időgazdálkodási tréning - tervezd, hogy jusson időd mindenre!

2022. június 26.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Tudod, hogy mi az, amiben Soros György, Orbán Viktor, Gáspár Győzike, Havas Henrik, Bye Alex, Müller Péter, Pál Feri atya, és Te, kedves olvasó, tökéletesen mindig és minden körülmények között egyenlők vagyunk, amíg élünk? Ezen a tényen soha nem lehet változtatni! Mindannyiunknak kizárólag 24 óra áll rendelkezésünkre. Pontosan 24x60, vagyis 1440 perc!  

Tudod, hogy mi az, amitől a fenti nevek viselőiről, ha Magyarországon élsz jelenleg, akkor szinte bizonyosan tudod, hogy kicsodák? Mert ők eddig úgy használták ki ezt a rendelkezésükre álló időt, hogy megismerd a nevüket, cselekedeteiket. Ha Te eddig nem úgy használtad az idődet, akkor bizony itt a lehetőség, hogy tegyél ellene!

Nyilván azért kattintottál ide, mert kevés az időd – vagy legalább is úgy érzed – és szeretnél hatékonyabban gazdálkodni vele! Állíts magad elé egy órát, amin van másodperc mutató. Fogj egy papírt és egy tollat! (Ne számítógéppel, hanem mindenképp kézzel írj!) 4 kérdést fogsz kapni, mindegyik megválaszolására összesen 15 másodperc áll rendelkezésedre. Ne olvasd el előre a kérdéseket, ne gondolkodj rajtuk, azonnal kezdj neki a feladatnak. Tarts az időket!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...23...416