sub

Információk, érdekességek

Nem tesz jót bekapcsolt tévé előtt aludni

2013. szeptember 19.

alvásNem egészséges bekapcsolt tévé fényében aludni, mert búskomorrá tehet - állítja egy brit alváskutató a The Daily Mail című brit lap közlése szerint. 

Sötétben kell aludni

"Szervezetünket úgy tervezték, hogy sötétben aludjunk. Amikor megvirrad, szemünk retinájának fényreceptorai a szemhéj takarása ellenére is közlik szervezetünkkel, hogy ideje felkelni: megakadályozzák az álmosságot okozó hormon, a melatonin további termelődését. A tévé derengő fénye elég ahhoz, hogy megzavarja ezt a ritmust, a nem elegendő kellően mély alvás pedig károsan hat hangulatunkra" - mondta Guy Meadows, a londoni The Sleep School alvásklinika igazgatója.


Sportolás trombózis után? Nem kell lemondani róla!

2013. szeptember 17.

Lehet-e egyáltalán sportolni mélyvénás trombózis után? Hiszen ez a betegség nem csak ijesztő, hanem komoly hatással lehet az ember mozgékonyságára is. Szerencsére azonban dr. Szélessy Zsuzsanna főorvos, a Trombózisközpont hematológusa elmondja, mindent lehet, de csak fokozatosan. 

Az első „lépések”

Mivel egy betegségből lábadozunk, értelemszerűen nem lehet egyből visszatérni az intenzív mozgásokhoz. Sőt, az sem árt, ha az elején fásli nélkül csak az ágyban próbálkozunk.

„A trombózis utáni hetekben fáslit, gumiharisnyát kell hordani és fokozatosan, egyre többet kell sétálni. Fásli nélkül csak fekve lehet a trombózisos lábat tornáztatni, pl. fekve biciklizés, a lábfej, lábszár, comb izmainak megfeszítése és ellazítása.”


Jobb szex - jobb egészség!

2013. szeptember 02.

Jobb szex - jobb egészség!A szex kiválóan hat a testi-lelki egészségre. A szexuális aktus az agyból kiindulva megindítja az endorfintermelést a szervezetben: ettől a hormontól boldogságérzet keletkezik, mosoly ül a szájra, a mozdulatok elernyednek. Hatása egyesül egy másik anyagéval a szervezetben, mely erős antidepresszáns, és koncentrációja ötszörösére nő az orgazmus pillanatában. Felszabadul az oxitocin nevű hormon is a simogatás és a lágy szavak hatására. Mindez magyarázat arra a másodlagos állapotra, mely a harmonikus kapcsolat nyitja. 

A szex kiválóan hat a testi-lelki egészségre. A szexuális aktus az agyból kiindulva megindítja az endorfintermelést a szervezetben: ettől a hormontól boldogságérzet keletkezik, mosoly ül a szájra, a mozdulatok elernyednek. Hatása egyesül egy másik anyagéval a szervezetben, mely erős antidepresszáns, és koncentrációja ötszörösére nő az orgazmus pillanatában. Felszabadul az oxitocin nevű hormon is a simogatás és a lágy szavak hatására. Mindez magyarázat arra a másodlagos állapotra, mely a harmonikus kapcsolat nyitja.


weight-flow contact

2013. augusztus 30.

E mozgásra épülő intenzív csoportmunka valódi, fizikai megtapasztalás útján segít ráébreszteni mindarra, ami a dinamikus és ugyanakkor harmonikus emberi kapcsolatok megteremtéséhez szükséges.

Megtapasztaljuk, hogyan tudjuk magunkat adni, a másikat elfogadni, valamint érinteni, ölelni, bátran elesni és egymást elkapni. A harmónia nem passzív, nem merev és nem is veszélytelen.
Megélhetjük, hogy dinamikus viszonyaink olykor elkerülhetetlenül az egyensúly elvesztéséhez vezetnek, ami önmagában nem veszélyezteti a kapcsolatot, sőt lendületet ad, hogy váratlan helyzetekben, ismeretlen utakon, kreatív módon kereshessük meg közös súlypontunkat.


Természetes gyógymódok: reflexológia

2013. augusztus 18.

A testünkben fellépő panaszok enyhítésére sok esetben elég ha természetgyógyászhoz fordulunk, hiszen a tőlük kapott segítség kímélő hatással van szervezetünk egyéb területeire. Balázs István természetgyógyász gyógyult eseteit adja közre.

A 25 éves Andreanál a menzesz soha nem működött jól, így aztán nem is tudott teherbe esni. Az egyik munkatársa javasolta, hogy látogasson el egy természetgyógyászhoz, aki az állapotfelmérést követően összeállított neki egy komplex kúrát, melynek kiemelt része volt a reflexológia.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...919293...152