sub

Információk, érdekességek

Fiatalító tippek!

2010. február 28.

A legtöbb nõ mindent megadna azért, hogy ismét olyan üde, szép lehessen, mint húszas évei elején. Bár az idõ kerekét visszaforgatni nem lehet, de annak haladását lassítani igen.
 

 

Idõt és energiát kell szentelnünk magunkra, hiszen a befektetett energia idõvel sokszorosan megtérül.
 


Fogyókúra minden áron?

2010. február 01.

A monoton táplálkozás, egyoldalú diéták nem tudják ellátni a szervezetet mindazzal, amire annak szüksége van. Tegye változatossá a napi menüt, és szervezete köszönetet mond érte. A fogyás érdekében "lecsupaszított", monoton táplálkozás hosszú távon hiánybetegségekhez, fáradtsághoz, stresszhez vezet...

 

 

A monoton táplálkozás következménye a fáradtság, a stressz.
A változatos táplálkozással nem csak szervezete kapja meg mindazt, amire szüksége van, hanem lelke is. Mert enni jó...


Az immunrendszer védelmében

2010. január 18.

A boldogság és az elégedettség a legbiztosabb módja annak, hogy megerõsítsük immunrendszerünket és egészségben éljük le életünket. Éljünk a végtelen szabadság nyújtotta lehetõségeinkkel! Örüljünk az életnek, annak a lehetõségnek, amelyet nyújt, ne rágódjunk feleslegesen apróságokon, kacagjunk szívbõl.

 

 

Immunrendszerünk feladata a testünket a külvilágtól elválasztó határfelületeken - a bõrön, illetve a légutak és a bélcsatorna nyálkahártyáján - keresztül bejutott idegen anyagok, kórokozó baktériumok, vírusok és gombák – összefoglaló néven antigének (immunreakciót kiváltó anyagok) – felismerése és ártalmatlanná tétele.


Egészséges életmód: inkább csak beszélünk róla

2009. október 22.

Az emberek az egészséges életmód megvalósítása kapcsán sokkal többet beszélnek a változtatás igényérõl, mint amennyit valójában tesznek érte

 

 

A teljes egészség egyre fontosabbá válik az emberek számára, és a válság idején jellemzõ bizonytalan környezetben egyre többen figyelnek oda az egészségükre. A felmérések tanúsága szerint azonban a lakosság egészséggel kapcsolatos ismeretei és a szakemberek által az egészségtudatos életmód kapcsán közvetített ismeretek, információk között komoly eltérések mutatkoznak - derül ki a GfK LHS HealthCare 2009-ben végzett lakossági felmérésének eredményeibõl, valamint a GfK Hungária Étkezési szokások 2009 címû tanulmányából.


A zöld terület közelsége jót tesz az egészségnek

2009. október 21.

Jótékony hatással van az egészségre az, ha valaki a természet közelében él.

 

 

A zöld területek közelében élõk körében jelentõsen kevesebb a mentális betegségek elõfordulása. A 24 nagy testi betegség közül 15-nek az éves elõfordulási aránya sokkal kisebb azok között, akik zöldövezet közelében élnek - ismerteti a BBC hírportálja (www.news.bbc.com) a Journal of Epidemology and Community Health címû folyóiratban megjelent tanulmány megállapításait. Egy környezetvédelmi szakértõ szerint a tanulmány bizonyítja, a zöld területek a jobb egészség "oázisát" teremtik meg maguk körül.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...117118119...152