sub

Információk, érdekességek

Gyermekkori kancsalság - azonnal orvoshoz kell fordulni

2011. augusztus 27.

szemvizsgálatMinden szülő megrémül, mikor felfedezi gyermekén a kancsalság tünetét. Nem szabad megijedni, de a régi nézetet sem szabad követni, mely szerint ki fogja nőni. Ilyen esetben azonnal orvoshoz kell fordulni, hogy kivizsgálják a probléma forrását.

Megkértük Dr. Túri Évát, a Heim Pál Gyermekkórház Szemészeti Osztályának osztályvezető főorvosát, hogy foglalja össze, mit kell tudniuk a szülőknek a gyermekkori kancsalságról.


Anyatej és vírusvédelem

2011. augusztus 26.

BabaAmlyen vírussal az anya valaha találkozott életében, attól megvédi az újszülöttet az anyatej. Már a méhen belül átjutnak az ellenanyagok a magzatba.

Szinte minden édesanya szoptatni szeretne, amikor hazamegy a babával, és fél év után több mint 70 százalékuk még anyatejjel táplálja újszülöttjét a Semmelweis Egyetem  I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának kérdőíves felmérése szerint.


Miért jó szoptatni a csecsemőt?

2011. augusztus 22.

SzoptatásA szoptatás egyszerű, kényelmes és biztonságos, az anyatejben a kicsi fejlődéséhez szükséges összes tápanyag megtalálható. Hazánkban ma mégis minden ötödik hat hónapnál fiatalabb gyermek kap az anyatejen kívül más táplálékot is.

Dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gyermekgasztroenterológusának segítségével szeretnénk felhívni fel a figyelmet a szoptatás fontosságára.


Csecsemőkori ekcéma: megelőzés és kezelés

2011. augusztus 18.

Az ekcéma a csecsemő- és kisdedkor leggyakoribb krónikus bőrbetegsége. Gyakorisága 8-15 százalék és ez az arány egyre nő.

Dr.Vincze Ildikó, a Budai Allergiaközpont bőrgyógyász-kozmetológusának segítségével utána jártunk, mi okozhatja a panaszokat és hogyan kezeljük a tüneteket.


"Nem gondoltam volna, hogy lassan kétéves gyerekeimet is szoptatni fogom."

2011. augusztus 05.

Minél később hagyják abba az anyák gyermekük természetes anyatejes táplálását, annál kevésbé kapják el a gyermekek a fertőzéseket, annál kisebb a II. típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázata. Hazánkban a félévesnél idősebbek esetében már 10 babából csak maximum 4 kap anyatejet.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...242243244...280