sub

Információk, érdekességek

Színes golyócskák - aszalt gyümölcsökkel és magokkal

2012. április 22.

Egészséges, diétás nasi vagy akár az iskolába uzsonna, tízórai! A bolti müzliszelet helyett egy új alternatívan! Szabadon variálhatod a gyümölcsöket és magokat ízlésed szerint!

Színes golyócskák - aszalt gyümölcsökkel és magokkal

Hozzávalók: 15 dkg mag (földimogyoró, szezámmag, hántolt napraforgó, dió vegyesen, 25 dkg aszalt gyümölcs (puha legyen, ez fontos - lehet sárgabarack, szilva, datolya, körte, mazsola stb.), 2-3 ek méz, 5 dkg vaj


Medvehagymás-fetás pogácsa

2012. április 11.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tk. só, 1 ek. tejföl, 15 dkg fetasajt, 20 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor apróra vágott medvehagyma, 2,5 dkg élesztő, 1 tk. cukor, 1 dl tej vagy víz, a kenéshez egy tojás, szezámmag


Sonka, ami nem sonka

2012. április 08.

sonka

Talán nem meglepő, de ma (már) a sonka nem csak húsból áll. A magyar szabályozás szerint nem kötelező feltüntetni, hogy mennyi egy adott sonka hústartalma, ezért ezt az adatot csak abban az esetben tudhatjuk meg, ha a gyártó büszke rá, és feltünteti a címkén.

Idén április végére esik a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, a húsvét. Ez az ünnep nem csak vallási szempontból fontos, a hagyományok nagy gondot fordítanak a gasztronómiai különlegességekre is. A nagyböjt megtörése a régi szokások szerint elképzelhetetlen a húsvéti felszentelt sonka nélkül. Az ünnep elmaradhatatlan kellékére az élelmiszeripar is nagy hangsúlyt fektet, a boltok polcain minden évben növekvő számú termék közül lehet választani.


Könnyed húsvéti menüsor

2012. április 02.

Bár a Húsvét nagyrészt az eszem-iszomról szól, de ilyenkor sem szükséges nehéz ételekkel elcsapnunk a gyomrunkat. Patocskai Niki, a Harmonet háziasszonya egy könnyed tavaszi menüt állított össze azoknak, akik idén újítanának a bevált sonka-tojás kombináció után.


Miért eszünk sokszor a rosszullétig?

2012. március 30.

Segít a tartós fogyásban, ha tudjuk mik azok az ételek, érzelmek és helyzetek melyek arra sarkallnak, hogy betegre együk magunkat.

Ételek, melyeknek nehéz ellenállni



Vannak olyan ételek, melyek egyszerűen ellenállhatatlanok, és, ha lehetőség van rá, akkor óriási mennyiséget lehet elfogyasztani belőlük. A sós/zsíros ételek (rántott hús, sült krumpli, olajban sült sós rágcsák) vannak hipnotikus hatással, de az édességek is hasonlóan működnek bizonyos csoportoknál. Mindegy, hogy mikor, hol, milyen környezetben és mennyiségben fordul elő, borítékolható, hogy minde egy szálig el fog fogyni.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...216217218...278