sub

Információk, érdekességek

Inzulinrezisztenciával is lehet nassolni?

2013. október 27.

Inzulinrezisztenciával is lehet nassolni?Nassolni mindenki szeret, ezt nem is nagyon kell firtatnunk. Ám az már nagyon nem mindegy, hogy milyen nyalánkságokkal kényeztetjük magunkat, különösen abban az esetben nem, ha az inzulinrezisztenciával is meg kell küzdenünk. Dr. Koppány Viktóriától, a Trombózisközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistájától megtudhatjuk, hogy milyen nassokat érdemes magunk elé készíteni egy jó filmhez anélkül, hogy veszélybe sodornánk magunkat.

Csokit? Inkább ne!
Mindenhol olvashatjuk, hogy bizony a csoki és a cukor nem a legjobb döntés, ha nassolni szeretnénk valamit. Ez pedig különösen igaz abban az esetben, ha inzulinrezisztenciával is küzdünk.


6 életerő-elixír - ha több energia kell!

2013. október 19.

Napi egy pohár frissen préselt zöldség- vagy gyümölcslével akár egész napra elláthatod magad éltető erővel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Próbáld ki, nagyon finomak!

A friss gyümölcsök és zöldségek leve koncentráltan tartalmazza azokat a létfontosságú enzimeket, vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre a szervezetünknek szüksége van az optimális működéséhez. A mai szennyezett környezetben eleve többre van szükségünk ezekből az anyagokból ahhoz, hogy tényleg a legjobb formánkat tudjuk hozni testi és szellemi szinten egyaránt. Kivitelezhetetlennek tűnik azonban annyi nyers zöldséget és gyümölcsöt enni, amennyi a vitamin- és ásványianyag-szükségletünket fedezné. 


Rákolaj: a leghatékonyabb omega-3 forrás

2013. szeptember 27.

RákolajAz egészségtelen ételek, étkezési szokások és az ártalmas környezeti hatások okozta népbetegségek megelőzésére és kezelésére egyre több táplálék-kiegészítőt dobnak piacra a cégek. Az óriási árupalettából azt sem tudjuk, melyiket válasszuk, és mi, milyen panaszokra alkalmazható.

A rákolaj, a legjobb omega-3 forrás, az emberi szervezet egészére kiváló hatást gyakorol, akár megelőzési, akár kezelési célzattal fogyasztják. A rákolajat krillekből nyerik, amik az óceánban élő apró, granélaszerű rákok. A rákolajok többsége az Antarktisz hideg vizeiből, az Euphausia superba fajból származik.


Pattanás? Összefügg az étrenddel!

2013. szeptember 25.

Már eddig is közismert volt, hogy bizonyos élelmiszerek fokozzák a pattanás-hajlamot, most azonban újabb összefüggéseket merültek fel táplálkozás és aknék közt. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyász a megoldási lehetőségekről beszélt.

Fehér kenyértől aknék? 
A University of Hull legújabb kutatásában arra a megállapításra jutott, hogy a magas glikémiás indexű élelmiszerek és a tej ronthat a bőr állapotán.  
A pattanásosság nagyon gyakori jelenség, és bár elsősorban kamaszkorban jelentkezik, egyre nagyobb arányban jelentkezik felnőttkorban is. Különösen az arcon lévő aknék lehetnek zavaróak. 

Olyannyira, hogy egyes kutatások szerint a szociális, érzelmi és pszichológiai hatásuk olyan komoly betegségek hatásaival vetekednek, mint az epilepszia, a cukorbetegség vagy a psoriasis. Éppen ezért a pattanásoktól szenvedőknek nagyon meg kell fontolniuk, milyen étrendet követnek. Az már eddig is ismert volt, hogy a csokoládé, a mogyoró vagy a zsíros, olajos, túl fűszeres ételek kiválthatják a pattanásokat, de most a magas glikémiás index és a tej is célkeresztbe került – bár ezeket még több bizonyítékkal kell alátámasztani. 


Johnny Depp: a szexi vegán!

2013. szeptember 24.

Hát itt mindenki megőrült? Nem esznek húst? Biztos csak mondják. Csak hogy legyen min csámcsognunk, míg ők otthon a hűtő előtt állva a csirkecombon csámcsognak röhögve. Vagy igen, vagy nem. Ki tudja…

Ha lehet hinni a lapoknak, Johnny Depp - új szívszerelme, Amber Heard hatására - teljesen növényi étrendre tért át. Nem fogyaszt már se tejterméket, se húsfélét, hogy megőrizze fiatalos vonzerejét és tökéletes alakját – legnagyobb örömünkre. Bárdolatlan barlanglakók tán férfiatlannak minősítik, hogy Depp hallgat a szebbik nem tanácsaira, de meglátjuk ki lesz férfias formában még 20 év múlva is.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...189190191...277