sub

Információk, érdekességek

„Télen csak úgy rakódnak rám a kilók...” - 2. rész

2014. január 10.

Ahhoz, hogy egész éven át fenntartsuk az anyagcsere megfelelő működését, és elkerüljük a kiegyensúlyozatlan táplálkozást, a gyakori „össze-vissza” evést a téli időszakban, változtatni kell eddigi étkezési szokásainkon, életmódunkon. Íme néhány javaslat ennek megkönnyítésére!

1. Töltsük meg a gyomrunkat levessel!

A leves egyrészt csillapítja a nagy éhséget, másrészt részben fedezi a napi folyadékszükségletet. Ha nem fogyasztunk elég levest, ne hozzuk fel azt az ürügyet, hogy nem érünk rá a leves hozzávalóinak aprólékos előkészítésére! A már megtisztított, feldarabolt, fagyasztott zöldségek felhasználásával sok időt takaríthatunk meg.  (A fagyasztás során nem csökken a vitamin- és antioxidáns-tartalom.) Akár 10 perc alatt kész lehet a zöldségleves!


„Télen csak úgy rakódnak rám a kilók...” - 1. rész

2014. január 09.

rakódnak rám a kilókMinden évben megfogadjuk, hogy nem szedünk fel plusz kilókat a novembertől márciusig terjedő időszakban.De általában az ellenkezője történik - és nemcsak az év végi ünnepek túlzó táplálkozási szokásai, hanem maga a téli időjárás is okozója a hízásnak. Hiszen zord időben sokkal kevesebbet mozgunk a szabadban, rosszabb a kedélyállapotunk, és több finomsággal „vigasztaljuk” magunkat. Mindezek miatt persze mind gyorsabban rakódik ránk a felesleg. Ne hagyjuk, hogy így legyen! 

Szürke, hideg idő, csípős szél, sokszor jeges eső/hó kíséretében. Minél zordabbá válik az időjárás, annál hajlamosabbak vagyunk megengedni magunknak, hogy finom ételekben, nassolásban keressünk „vigaszt”. A téli időszakban jobban vágyunk az édességre is, hiszen akár egy csésze forró csokoládé süteménnyel nagymértékben felmelegítheti testünket-lelkünket. Amellett az év vége felé gyakrabban járunk étterembe, szervezünk baráti, családi összejöveteleket is, terített asztal mellett. Minderre azt szoktuk felhozni „mentségnek”, hogy a hidegben szervezetünknek több energiára van szüksége. 


Lencse az anyagi gondok ellen

2014. január 06.

Új évkor ajánlatos lencsét enni, hogy az új esztendőben ne legyen gondod az anyagiakkal. Próbáld ki a vörös lencsét!

Miért pont a vörös lencse?
Előnye, hogy sokkal puhább mint az elterjedtebb barna lencse. Nem kell áztatni és gyorsan készíthetünk belőle finom leveseket, püréket, fasírtokat, stb.!


A fogyókúra mindig ugyanakkor kezdődik: holnap!

2014. január 04.

Ez a holnap sokunk számára újév első napját fogja jelenteni miután, kimondjuk az egyik leggyakoribb újévi fogadalmat: "jövőre lefogok fogyni!" A statisztikák szerint azonban a legtöbb szilveszteri fogadalom nem túl hosszú életű.

Hogyan legyen sikeres az újévi fogadalom?
Mielőtt a kezdeti lelkesedés hatására belekezdenénk az első fogyókúrás módszerbe, ami a szemünk elé kerül érdemes elgondolkozni. A szakemberek által javasolt testsúlycsökkentő étrend mentes mindenféle szélsőségtől, kiegyensúlyozott, változatos étrendet kínál és a legegészségesebb módja a fogyásnak.

Számtalan buktatója lehet a fogyókúrának, néha csak pár alapinformációt kell tudni ahhoz, hogy sikerrel járjunk. 


Ne zabálja magasra a vérnyomását

2013. december 31.

Karácsonykor a legtöbb családnál számtalan finomság kerül az asztalra, és bizony sokan nem tudnak megálljt parancsolni maguknak a koleszterindús főételek és a hívogató édességek láttán. Dr. Kapocsi Judit magas vérnyomás specialista felhívja a figyelmet néhány fontos tudnivalóra, hogy kordában tarthassuk vérnyomásunkat.

Fő a mértékletesség
Az ünnepek során megannyi ételek csábítanak minket. Azonban próbáljuk megállni, hogy ne együnk többet, mint máskor, csak azért mert roskadozik az asztal a sok finomságtól. Különösen az édességek, valamint a sós-zsíros húsok veszélyesek, ugyanis az ezekben lévő plusz kalória túlsúlyhoz vezethet, a túlzott sófogyasztás pedig folyadék visszatartáshoz és vérnyomás emelkedéshez, így egy nap 6 grammba maximalizáljuk bevitelét!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...185186187...277