sub

Információk, érdekességek

Állatövi diéta a könnyebb karcsúsodáshoz

2015. május 07.

Régóta tudjuk, hogy horoszkópunk lényeges meghatározója az életünknek, de gondolta volna, hogy arra is hatással van a csillagok állása, milyen módszerrel karcsúsodhatunk könnyen és tartósan? Szóval, ha úgy érzi, hogy összement a kedvenc farmernadrágja, esetleg nem meri felvenni a vadonatúj fürdőruháját, akkor itt az ideje, hogy megismerje az önnek megfelelő módszert amivel szenvedés nélkül leadhatja a fölös kilókat. A csillagjegyek utat mutatnak, mi pedig most is adunk hozzá egy kis plusz segítséget.

Kos (március 22-április 19)

Bár megfogadta, hogy betartja az új diétát, mégis feladja, ha egyik napról a másikra nem úgy néz ki, mint Jennifer Aniston. 
Válassza ezt: Egyen amennyit akar – csak mértékkel. Ez segíteni fog, hogy a szokásos két percnél tovább kitartson egy diéta mellett.
Tegye ezt: Több kedvvel áll az ember minden dologhoz, ha vannak társai, akik biztatják. Járjon barátokkal az edzőterembe, vagy kezdjen el valamilyen csapatsportot.
Sztár Kos: Sarah Michelle Gellar mértéket tart: „ Egy pohár bor és jól érzem magam. Nincs szükségem az egész üvegre.”
Ajánlott könyv: Jon Gabriel: Gabriel-módszer


Hogyan fejleszthető böjttel az akaraterőnk, a kitartásunk?

2015. május 06.

Majdnem minden szellemi út, vagy vallás ismeri és használja a böjtöt valamilyen formában, és valamilyen céllal. Azonban nagyon fontos érteni, hogy a böjt sokkal több, mint pusztán az étel megvonása a testtől. Mire jó a böjtölés? Milyen célja van? Milyen pozitív hatásai vannak általában? Mire érdemes odafigyelni, ha az egészségmegőrzésben használjuk a böjt jótékony hatásait? Ki lehet - e terjeszteni finomabb szintekre (gondolati, érzelmi, lelki síkra)? S ha igen, hogyan? Miként tegyük?

A történelmi források szerint évezredek óta minden nagy vallásalapító vagy próféta használta és alkalmazta a böjt elvégzésében rejlő pozitív hatásokat. Nem véletlenül, hiszen megfelelő kivitelezése a testi, lelki és szellemi megtisztulást egyaránt elősegíti. Természetesen nincs ez másként a jógában sem. Ezért is ajánlom jógázóimnak, hogy tapasztalják meg a böjt áldásos hatásait. Több éves tapasztalat bizonyítja, milyen óriási élményeket és felismeréseket lehet átélni a segítségével. Javaslom mindenkinek a kipróbálását.

A testi szinten a böjt legfontosabb hatása, hogy tehermentesíti s szervezetet és elősegíti az anyagcserét. Természetesen a hatás nagyban függ attól is, hogy milyen a böjt hossza (néhány nap vagy akár hetek), milyen a típusa (teljes vagy részleges, mint például a „léböjt”). S főleg, hogy mi a célunk vele: egészségmegőrzés vagy lelki tisztulás, Egyébként a kettő mindig kéz a kézben jár, nem igazán szétválaszthatóak.


A candida diétája - a megfelelő étrend alappillérei

2015. április 29.

A candida albicans nevű gomba elszaporodása a szervezetünkben nem egyik napról a másikra történik. Sok tényező együttes jelenléte idézi elő a betegség lassú kialakulását és előrehaladását. A hatékony kezelés hosszabb hónapokat igényel, türelemmel, kitartással és önreflexióval kísérve. Testünk-lelkünk táplálásával, de a gomba "kiéheztetésével", pusztításával és kiürítésével helyreállítható szervezetünk egészsége.

A candidiasisban a bélflóra egyensúlya felborul, immunrendszerünk meggyengül, emésztőrendszerünkben pedig – de még testünk más területein is – gyulladások léphetnek fel. Ezek figyelembe vételével olyan optimális étrend kialakítása szükséges, amely személyenként is apróbb eltéréseket mutathat.

A diéta főbb irányelvei közt mindenképp szerepel az energiának, a szénhidrát minőségének és mennyiségének, a vitamin-, az ásványianyag- és a rosttartalomnak a helyes beállítása. A legyengült szervezetet úgy kell ellátni bőségesen tápanyagokkal, hogy közben a gombák ne tudják azokat hasznosítani. Az élelmiszerek ajánlása és ellenjavallata kiindulási alapot jelent, amelyet apróbb változtatásokkal az egyéni adottságokra lehet alakítani.


Mi minden okozhat puffadást?

2015. április 22.

Igen gyakori panasz a pácienseinknél a puffadás, sokszor szerencsére csak átmeneti, többnyire diéta hiba okozza. Különösen ünnepek tájékán fordul elő, hogy a szemünk többet kíván, mint amennyit meg tudunk emészteni.

Ám komolyabb problémák is lehetnek a puffadás hátterében, ezért érdemes megfigyelni, mikor és hogyan jelentkezik.

Okozhatják táplálék intoleraciák - melyek annyiban különböznek a táplálékallergiától, hogy nem mutathatók ki antitestek, de fizikai tünetek-hasmenés, puffadás-viszont igen.

Leggyakoribb a laktóz intolerancia , a felnőtt lakosság kb. 70%-nál jelentkezik. A tünetek többnyire a tejtermékek fogyasztásának mellőzésével javulnak. Legkevésbé ilyenkor a joghurtok és kemény sajtok terhelik meg az emésztőrendszert, de van olyan súlyosabb formája a tüneteknek, mikor ezen termékek fogyasztása sem javasolt. Ritkábban fordul elő az, hogy az illető a tej fehérjékre érzékeny.


Ellenőrizzük a jég mennyiségét a csomagoláson - Így vásároljunk halat!

2015. április 15.

hal

Halas ételt tenne le a családja asztalára? Jól teszi, hiszen a halak a szervezet számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakat, teljes értékű fehérjéket és számos vitamint is tartalmaznak. Emellett a halas ételek könnyen emészthetőek, nem fenyegetik a vonalainkat és még finomak is. Ugyanakkor vásárláskor az ár mellett egyéb szempontok szerint is érdemes ellenőrizni a termékeket, hogy biztosan a legjobb fogásokat adjuk szeretteinknek - szakértő segít a tájékozódásban. 

Mire kell figyelni?

1. a glazúrjég mennyiségére

Mélyfagyasztott import halak esetében a filére felvisznek egy úgynevezett glazúrjég réteget, vagyis jégpáncélt, amely megakadályozza a halhús oxidációját. „Ez egy teljesen ártalmatlan anyag, óvja a terméket a megromlástól. A glazúrjég mértéke 5-10% lehet, ezt minden esetben fel kell tüntetni a csomagoláson. A jég növeli a termék nettó súlyát, vagyis ha 10%-nál magasabb ez az érték, akkor félő, hogy kevesebb halat és több jeget kapunk a pénzünkért” – magyarázta Dr. Szathmári László, a Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetségének (MAHAL) igazgatója.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...164165166...278