sub

Információk, érdekességek

A gyógyszer betegség esetén orvosság, de minden maradéka méreg

2006. január 22.

A humán gyógyszerek és csomagolásuk hulladékainak kezelésérõl szóló 20/2005. (VI. 10.) egészségügyi miniszteri rendelet intézkedik a lakosságnál felhalmozódott, valamint a gyógyszertárakban lejárt vagy fel nem használt gyógyszerek begyûjtésérõl és kezelésérõl. 
Mindennapi életünket szabályozó és korlátozó intézkedések keretei között éljük, hiszen a szabadság nem azt jelenti, hogy mindenkinek mindent szabad. Az egyén szabadsága addig terjed, amíg azzal embertársainak életét kedvezõtlen irányba nem kényszeríti.

Ajánlatos a különbiztosítás is

2006. január 13.

A novemberben bevezetett európai egészségkártyával az unió államaiban térítésmentesen vehetõk igénybe a sürgõs gyógykezelések a kinti tb-vel szerzõdött intézményekben. Mivel a legtöbb országban 5-100 euró önrészt kell fizetni, az OEP üzleti biztosítás megkötését is javasolja a külföldre utazóknak.

Európai Denevér Éj a Szegedi Vadasparkban

2005. szeptember 01.

A néphiedelemmel ellentétben, a hazánkban fellelhetõ denevérfajok nem vérszívással táplálkoznak. Errõl, és sok más hasznos dologról is szó volt a hétvégén Szegeden megrendezett denevérvédelmi programsorozaton.

 

A babona és a tudatlanság következtében oktalanul, lépten-nyomon pusztították a denevéreket; ezek az állatok Magyarországon 1901-tõl ezért is lettek védettek, mondta el Paulovics Péter, a program egyik fõ szervezõje. Ez azt jelenti, hogy az egyes egyedek befogása vagy pusztítása pénzbírsággal sújtható. Ezeknek az állatoknak a természetes élõhelyei egyre csak fogynak, a bõregerek, így pl. sok esetben a városokban található házakat választják lakó vagy telelõhelyül. Sok esetben riadalmat okoznak az ablakon beszálló, urbanizált denevérek, pedig nem veszélyesebbek, mint az egerek vagy a csótányok. Fontos, hogy a lakásba beröpülõ denevéreket csupasz kézzel ne érintsük, mert esetleg beleharaphatnak, de mi is okozhatunk sérüléseket az anyagi értékkel bíró állatokon.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...223...224