sub

Információk, érdekességek

61 százalékkal csökkent az Egis adózott eredménye

2007. augusztus 05.

Az Egis második negyedéves jelentése szerint 61 százalékkal csökkent a társaság adózott eredménye. A gyógyszergyártó cégnél az év hátralevõ részében minden kulcspiacon a forgalom növekedésére számítanak. Kaputa Júlia beszélt Kuti Ákossal, a Cashline elemzõjével.


Kuti Ákos (elemzõ, Cashline): - Összességében ezt a tételét tekintve mindenképpen meglepte a befektetõket az Egis-gyorsjelentés. Úgy is lehetne mondani, hogy elgurult a pirula, hiszen árbevételi szinten mind konszolidált, mind nem konszolidált szinten jóval a várakozások fölött alakult az Egis árbevétele. Azonban a bruttó fedezeti szinten és az eredménykimutatás késõbbi soraiban, tehát mind az üzemi eredmény, mind a nettó eredmény szintjén elmaradt a várakozásoktól az Egis eredménye.


A fejlõdõ világra koncentrálnak a gyógyszergyártók

2007. augusztus 05.

Elsõsorban a gyors növekedési lehetõséggel kecsegtetõ fejlõdõ országokban rejlõ lehetõségeket próbálják meg felmérni piackutatásaikkal a legnagyobb gyógyszergyártók, amelyek azonban a fejlett országokban a korábbinál némileg kevesebb pénzt fordítanak az idén ilyen célra.


A Pharma Market Research elemzése szerint míg az egyes gyártók a világ legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban a tavalyinál 22 százalékkal kevesebb pénzt - alig 2 millió dollárt - költenek piackutatásra, az USA-n kívül továbbra is dinamikus növekedés tapasztalható. A világ többi részén az egy esztendõvel ezelõtti 2,4 milliót követõen 2007-ben átlagosan 2,9 millió dollárt szánnak a gyógyszeripari cégek ilyen felmérésekre.


Augusztus: csökkenõ gyógyszerárak

2007. augusztus 04.

Augusztus elsejétõl kilencvenegy, a társadalombiztosítás által támogatott gyógyszer ára mérséklõdött. Az árvágás átlagos mértéke 10 százalékos.

Nem tetszik a megakórház

2007. augusztus 01.

Még nem döntött a Fõvárosi Közgyûlés a fõpolgármester-helyettes által bejelentett megakórház építésérõl. A fõvárosi vezetõ a Semmelweis Egyetemmel közösen 30-40 milliárd forint magántõkébõl két 1500 ágyas intézményt építtetne a Nagyvárad téren, a régi önkormányzati és klinikai épületeket pedig értékesítené.


Ám az egyetem ragaszkodik a 130 éves, védettnek nyilvánított épületeihez, amelyekrõl a hatályos törvény szerint az intézmény vagyongazdálkodási tanácsa dönthet - mondta Ivády Vilmos fõigazgató. Annál inkább, mert saját telkén központi klinikai tömb építésére pályázott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ), oda telepítené a manuális szakmákat. A régi épületekben pedig nappali ellátásokat, rehabilitációs és oktatási feladatokat látnának el. Úgy tûnik, az NFÜ a regionális program részeként kezeli a projektet.


A gyógyszerfelírás szabályainak megváltoztatását kérik

2007. július 28.

Csaknem 700 aláírást gyûjtött össze az a jogász-orvos, aki az egyik internetes portálon kéri a gyógyítók támogatását a gyógyszerfelírás szabályainak megváltoztatásához. Herczeg Zita a jövõ héten juttatja el az aláírásokat az Egészségügyi Minisztériumnak, és azt kéri, hogy vonják vissza a rendeletet.


A törvény szerint januártól pénzbírságot rónak ki arra a doktorra, aki az országos átlagot meghaladó mértékben ír fel túl drága, vagy túl sok gyógyszert. Gál Ildikó kérdezte az aláírásgyûjtés kezdeményezõjét.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...193194195...223