sub

Információk, érdekességek

Ez már igazi influenzajárvány

2008. január 27.

Az Észak-Magyarország régiót kivéve az egész országban tombol az influenzajárvány. Másfélszer annyian betegedtek meg az elmúlt hét napban, mint az év második hetében, ennek ellenére még mindig csak közepes intenzitású járványról beszélhetünk - mondta Csohán Ágnes, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi osztályvezetõje.

Az Egis ígéretes piacokkal rendelkezik, de a dollár gyenge

2008. január 27.

Erõs orosz és kelet-európai gyógyszerpiaci pozíciója, megbízható menedzsmentje, valamint anyacégének középtávon várható tulajdonosváltása miatt lehet érdemes Egis-részvényeket vásárolni. A hazai gyógyszerpiac bizonytalansága, a kedvezõtlen devizaárfolyamok, az alacsony fedezetû termékek arányának növekedése viszont az eladás mellett szólhat.

Ellenõrzik a gyógyszerfelírást

2008. január 21.

Minden ötödik háziorvos büntetésre számíthat áprilistól az OEP szerint. Ennyien írnak fel túl sok drága gyógyszert, és õket már megbüntetik. Az orvosok szerint eddig is nehéz volt a szabályokat betartani.

Drasztikusan csökkent a táppénz

2008. január 15.

Meghaladta a tízmilliárd forintot a múlt évi táppénzkassza megtakarítása, ezt a keresõképtelen állományban töltött napok és a betegállományt igénybe vevõk számának csökkenése, valamint a jogszabályok szigorítása okozta - mondta az Egészségbiztosítási Alap múlt évi gazdálkodását értékelve Székely Tamás fõigazgató.

Betegek határok nélkül

2008. január 14.

Februárban várhatóan jócskán felvizezett formában terjeszti elõ az Európai Bizottság az egészségügyi ellátás uniós piacának megteremtését célzó tervezetét. Az eredeti menetrend szerint karácsony elõtt kellett volna megjelennie az anyagnak, de - amint azt most az EUobserver brüsszeli forrásokra hivatkozva közölte - számos tagállam és EP-képviselõ ellenállása miatt a bizottság nem mert elõállni tervével.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...178179180...223