sub

Információk, érdekességek

Komisz alternatíva: fulladás vagy szívhalál?

2008. október 31.

Egy összefoglaló elemzés szerint veszélyesek lehetnek az inhalált anticholinergek.

 

 

A Scrip beszámolója szerint nemrégiben metaanalízis eredményeit közölte a Journal of the American Medical Association: a krónikus obstruktív légúti betegség ellen a leggyakrabban rendelt szerek, a Boehringer Ingelheim/Pfizer Spirivája (tritropium bromide) illetve a Boehringer Ingelheim Atroventje (ipratropium bromide) szignifikáns mértékben fokozni látszanak a szívroham, a stroke, vagy a kardiovaszkuláris halál kockázatát.


"A csontritkulás nem akadályozhat meg az aktív életben!"

2008. október 25.

- vallja a korábbi Bond-lány, Ursula Andress.

 

 

A 'Kortalan nõk' elnevezésû kampány felveszi a harcot a társadalom azon elavult nézetével, miszerint a csontritkulásban szenvedõ nõk esendõek és sebezhetõek. A nõk több, mint 90%-a állítja, a betegség nem fogja megakadályozni õket abban, hogy teljes életet éljenek.


Elhízás és dohányzás: idõzített bombák Kínában

2008. október 22.

A túlsúlyosak aránya Kínában - tíz év alatt 40 százalékot növekedve - 2002-ben elérte a 23 százalékot.

 

 

Valóságos idõzített bombaként írja le a kínai egészségügyrõl megjelent friss tanulmány az olyan, többek között az elhízásra és a dohányzásra visszavezethetõ krónikus betegségeket, mint a rák, illetve a légzõszervi és szívbetegségek.


Világjárvány: nem mindegy kinek lesz igaza

2008. október 16.

A vírus azokat sem kíméli majd, akik nem hittek az influenza világjárvány eljövetelében.

 

 

Bár az állam polgárának szíve joga, hogy higgyen vagy ne higgyen egy eseteleges világjárvány bekövetkezésében, egy vállalatvezetõnek, sõt az államokénak már nem, így az egészségügyi világszervezet vezényelte módon minden kormány megteszi azt, amit neki kell megtennie. A tudománytörténet, a szakmai tapasztalat és a témáról gyûjtött és elemzett adatok alapján a hozzáértõk állítják: nem kérdés, lesz-e világjárvány csak azt nem tudni, hogy mikor, s melyik állati influenza vírusból kiindulóan. Azt sem sejteni még, hogy az új vírusfertõzés milyen típusú és erejû tünetekkel és szövõdményekkel járó betegséget okoz, ám mivel egy ilyen járványra nem lehet ad hoc felkészülni, hát a jobb félni, mint megijedni jegyében zajlanak a megelõzési munkálatok.


Lezuhant egy mentõhelikopter - egy halott, három sérült

2008. augusztus 02.

Egy ember meghalt, hárman megsérültek, amikor lezuhant egy mentõhelikopter Kiskunlacháza és Apajpuszta között csütörtökön.

 

 

A Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese szerint a helikopter Paksról Budapestre tartott egy kétéves égési sérült gyerekkel és édesanyjával, valamint egy ápolóval és egy orvossal, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtani.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...174175176...224