sub

Információk, érdekességek

Folsavhiányt okozó adalék?

2008. december 07.

Újabb élelmiszerbiztonsági vita: aggodalmak merültek fel a lisztfehérítõ adalék egészségügyi kockázatait illetõen.

 

 

A benzol-peroxid - amely a pattanás elleni krémek egyik fõ összetevõje is egyben - az Egyesült Államokban biztonságos élelmiszeradaléknak minõsül, miközben az Európai Unióban, Ausztráliában és Új-Zélandon állítólag már tiltólistán szerepel.
A liszt fehérítésére használt kémiai anyaggal kapcsolatos aggodalmakat egy nanfangi (Nanfang) helyi lapban a hétvégén megjelent beszámoló keltette, miszerint az állami gabonaipari hivatal, a nemzeti gabona ágazati szövetség és még számos vezetõ malomipari vállalat szerint az adalék az egészségre is káros lehet.


Fogászat: Angliában a legdrágább, nálunk a legolcsóbb

2008. november 29.

A statisztikák szerint 160 ezer fogturista kezelteti magát évente Mosonmagyaróváron.

 

 

Évente mintegy tíz százalékkal nõ azon külföldiek száma, akik csak azért utaznak hazánkba, hogy kezeltessék a fogaikat. Ebbõl a falatból jókora jut Mosonmagyaróvárnak is, ahol az ott lakók fogainak állapota terén ugyan nem, ám az egy fõre jutó fogorvosok számában világelsõséggel büszkélkedhetnek. Nem véletlenül ismert a település nemzetközi viszonylatban a „fogorvosok Mekkájaként".


Agybeültetés apránként: mostantól reális lehetõség

2008. november 28.

Japán tudósoknak humán embrióból származó õssejtekbõl sikerült mûködõ agyszövetet elõállítaniuk.

 

 

Az eredményt a Scrip áttörésként értékeli, mert, úgymond, utóbb segítheti a gyógyszerkutatást és hozzájárulhat regenerációs terápiák kifejlesztéséhez.


Daganat helyett féreg az agyban

2008. november 26.

Speciális, agyban lakó férget találtak egy nõnek azt agyában, akit elõször agydaganattal akartak megmûteni.

 

 

Rendhagyó esetrõl számol be az amerikai Fox televízió riportja. Speciális, agyban lakó férget találtak egy nõnek azt agyában, akit elõször agydaganattal akartak megmûteni. Az eset nem egyedi az Egyesült Államokban - adta tovább az OrintPress hirügynökség a FOX TV hírét.


Még mindig terítéken az öbölháború-szindróma

2008. november 24.

A visszatérõ katonák ezrei számoltak be különbözõ megmagyarázhatatlan tünetrõl.

 

 

Egy a kongresszus által létrehozott szakértõ bizottság arra a következtetésre jutott, hogy az Öböl-háború-szindróma valóban létezik, és az 1991-es fegyveres konfliktusban résztvett hétszázezer amerikai veterán több mint egynegyedét érinti.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...170171172...223