sub

Információk, érdekességek

Októbertől csökkennek a gyógyszerárak

2011. augusztus 24.

Vérnyomáscsökkentők, antidiabetikumok, antidepresszánsok, onkológiai szerek ára lesz kevesebb.

A kiszámíthatóbb gyógyszerellátás és a lakosság pénztárcájának kímélése érdekében hozott intézkedések első eredményeképpen, a hétfőn lezárult licit következtében október 1-től jelentős gyógyszerárcsökkenések várhatók. A gyógyszergyártók 458 termékre nyújtottak be átlagosan 25%-os mértékű árcsökkentést. A gyógyszerek között több népegészségügyi szempontból fontos készítmény is megtalálható, így például, vérnyomáscsökkentők, koleszterinszint csökkentők, antidiabetikumok, antidepresszánsok, onkológiai szerek - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).


7 Hormonmentes fogamzásgátlási lehetőség

2011. augusztus 23.

óvszerA hormonmentes fogamzásgátlásra nem csak a nyári kalandokkal kapcsolatban kell gondolni, de számos egészségügyi oka is lehet annak, hogy a védekezésnek ilyen módjai közül kell választani.

A megoldásokról dr. Hintalan Albert, az Oxygen Medical nőgyógyásza beszélt.


Gyógyszerszedés extrém melegben - Milyen veszélyei lehetnek?

2011. augusztus 16.

gyógyszerExtrém hőség hatással van a gyógyszerekre és a szervezetre is. Milyen veszélyekre kell figyelni? Vannak gyógyszerek, amik fényérzékenységet okoznak. A vízhajtókat szedőknek fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása és a káliumpótlás bizonyos gyógyszerek esetén. És a harminc fok feletti hőmérsékleten a gyógyszerek is megromlanak.


Ha nem hiszünk benne, nem hat a fájdalomcsillapító?

2011. február 18.

A negatív elvárás megszüntetheti vagy csökkentheti a fájdalomcsillapító hatását.


Azok, akik nem hisznek benne, hogy fájdalomcsillapítójuk hatásos lesz, valójában saját maguk csökkenthetik vagy semmisíthetik meg a szer hatékonyságát. Agyi letapogatással készült felvételekkel brit és német kutatók azt is megmutatták, miként történik mindez.
A Science Translational Medicine címû szakfolyóiratban szerdán ismertetett tanulmányban a fájdalomnál érintett agyterületeket is azonosították a kutatók.


Hatásos lehet a melanóma ellen

2010. augusztus 29.

Elõrehaladott melanomás esetekben hatásosnak találtak egy új szert.


Egy kísérleti rákgyógyszer a melanomás páciensek nyolcvan százalékánál csökkentette a tumor méretét - jelezte egy csütörtökön közzétett tanulmány.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...505152...79