sub

Információk, érdekességek

A boldogság "receptjei" - a keleti nõk hálószobatitkaiból

2005. október 26.

A férfi vágyai egyszerûek - írja a francia erotika szakértõ, Alain Tissier. Egy mosolygós, vidám nõt szeretnének, meg egy jó vacsorát, miután kiszabadultak a mindennapi munka közegébõl. A férfi hobbijait akarja, és természetesen a kiváló szeretkezést. A férfi persze szeret gyönyört okozni, de fõleg azt szereti, ha gyönyörködnek benne.

 

Ha boldog férfit akarunk látni magunk mellett, elegendõ ezt a nagyon egyszerû receptet betartani. A keleti nõk hálószobatitkainak szakértõje elárulja mindazt, amirõl eddig csak utálásokat hallottunk.


Megelõzhetõ rendellenességek

2005. október 25.

Az utóbbi években egyre kevesebb gyermek születik, ezzel párhuzamosan a leendõ szülõk mind fontosabbnak tartják az újszülött egészségét. Leginkább a fejlõdési rendellenességektõl tartanak. Joggal, mivel a fejlõdési rendellenességek a betegségek sajátos csoportját képezik, amelyben teljes gyógyulás nem igen érhetõ el. 


Míg a csecsemõkben korábban leggyakrabban betegséget elõidézõ kórokokat, így a fertõzéseket, a táplálkozási hiányártalmakat és másokat sikerült korlátozni, addig a fejlõdési rendellenességek megelõzése terén kevés sikert értünk el. Az elmúlt években legfeljebb méhen belüli felismerésükre nyílt mód, ezt követõen azonban csaknem mindig sor került a terhesség megszakítására - ez a "modern Taigetosz" azonban semmiképpen sem tekinthetõ optimális megoldásnak. Az 1990-es években azután a magzatvédõ vitaminok áttörést jelentettek egyes fejlõdési rendellenességek megelõzésében és ezáltal ennek az oly sok szomorúságot okozó betegségcsoport elõfordulásának korlátozásában.


Boldog párok titka

2005. október 25.

 Vannak, akik boldog párkapcsolatban, házasságban élnek, mások pedig nem. Sajnos az utóbbiak vannak többségben. Éppen ezért sokakat érdekel a titok: megakadályozhatjuk-e, és ha igen, hogyan, hogy el ne múljon a nagy szerelem? A viselkedéskutatók - miközben házastársakat kérdeztek meg errõl a kérdésrõl - arra az eredményre jutottak, hogy bizonyos magatartásformák minden boldog párra jellemzõek.

 

Bármelyikünk tapasztalhatta már, hogy egyes párok mintha egy életre elõfizettek volna a szerelemre. Még 50 évi házasság után is kéz a kézben ülnek a kanapén, és szerelmes pillantásokkal néznek egymásra. "Szívecském, emlékszel, amikor ...?" A házasság elején a férfi és a nõ is egyet akarnak: azt, hogy a szerelem örökké tartson. Az akarat azonban önmagában nem elegendõ! A válások nagy száma ezt egyértelmûen bizonyítja. A házasságok egyharmada - nagyvárosokban a fele - tönkremegy. A párkapcsolatokra nincs garancia!


Az illatok titka

2005. október 25.

Ki gondolná, hogy a szerelemért, a szimpátiáért, a biztonság érzéséért az orrunk a felelõs? Ugyanis az orrlyukakat elválasztó falban van az a piciny bõrdarabka, amit vomeronazális szervnek (röviden vnsz) neveznek.

Magas vérnyomás

2005. október 25.

Régóta ismeretes, hogy a magas vérnyomásban (hipertóniában) szenvedõk között gyakoribb a koszorúér-betegség, mint a normális vagy alacsony vérnyomásúak körében. A magas vérnyomás az érelmeszesedés egyik legfontosabb kockázati tényezõje. Ezért ennek megfelelõ kezelése a népegészségügyi program prioritásai közé tartozik. 


A vérnyomás értékét higanymilliméterben (Hgmm) fejezzük ki, és két számmal jellemezzük: az elsõ érték az ún. szisztolés vérnyomás, amelyet a szív összehúzódása alatt mérünk, a második érték a diasztolés vérnyomás (ezt szokták a betegek "per" értéknek nevezni) a szív elernyedése alatti értéket jelenti.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...157158159...162