sub

Információk, érdekességek

Mozgasd az agyad!

2005. november 30.

Ki gondolta volna, hogy elõnyös lehet az agymûködésre, ha valaki reggelenként az ügyetlenebb kezével mos fogat, néhanapján megpróbálja ugyanezzel kikanalazni a levest, és fejjel lefelé tartja az újságot, legalább addig, amíg a címeket elolvassa. A legújabb fitnesztrend nem a testet, hanem a szürkeállományt veszi célba.

Migrénes napok

2005. november 30.

Gyakori, mindennapos panasz a fejfájás. A legtöbben pontosan tudják, hogy ilyenkor milyen gyógyszer vagy módszer segít leginkább enyhíteni a kínokat. Ha a fájdalom erõs, könnyen migrénre gyanakodhatnak, ám ennek a betegségnek jellegzetes kísérõ tünetei vannak, amelyek megkülönböztetik a másfajta fejfájástól.


AIDS-nap Békéscsabán

2005. november 30.

Az AIDS világnapján Békéscsabán figyelemfelkeltõ rendezvényt tartanak, amellyel elsõsorban a fiatal korosztályt célozzák meg.
 
Farkas Beáta, az ÁNTSZ Békés Megyei Intézetének szóvivõje elmondta: csütörtökön a békéscsabai Csaba Centerben „Megáll az AIDS, ha, Te is úgy akarod!" címmel rendeznek egész napos programsorozatot.

Alkohol tartalmú szerek is elszínezik a szondát

2005. november 30.

Szakértõk szerint egyértelmûen megállapítható, ha valaki alkoholt fogyasztott, mielõtt a volán mögé ült volna.


A napokban három hónapra eltiltotta a bíróság a vezetéstõl Udvaros Dorottya színmûvésznõt, akit egy márciusi estén igazoltattak a rendõrök, s az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. A mûvésznõ ennek ellenére kitartott a tárgyaláson amellett, hogy józanul vezetett, a köhögés elleni cukorkát okolva a történtekért.  A tárgyaláson megjelent szakértõ szerint egyes cseppek valóban elõidézhetik a vérben és a vizeletben mért alkoholszázalék-adatokat.


Tapasz helyettesítheti az influenzainjekciót

2005. november 30.

Az injekcióval beadható influenza elleni védõoltást egy tapasz felragasztásával helyettesítenék a 6-36 hónapos gyermekeknél.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...150151152...163