sub

Információk, érdekességek

Konszenzus Cél Program - 2006.

2006. június 20.

Közel 500 háziorvos és 25.000 betege vesz részt abban a programban, amelynek CÉL-ja a szív- és éreredetű halálozás csökkentése.

 

A Népegészségügyi Programmal összhangban 14 orvos szakmai társaság közös szakmai javaslata indította útjára a KONSZENZUS CÉL PROGRAM-ot, amely célként a 4 fő kockázati tényező (magas koleszterinszint, a magas vérnyomásbetegség, a cukorbetegség és a hasi típusú elhízás) szűrését és kezelését tűzte ki. A KONSZENZUS CÉL PROGRAM 2006. évi fő célja a fokozott szív- és érrendszeri kockázattal élő betegek felderítése és szakmailag megfelelő ellátása – emelte ki Dr. Pados Gyula, a program országos koordinátora.


Sebellátás

2006. június 15.

Mindegyik seb más, mindegyik egyéni gondozást igényel. Alapvetően minden sebet – legyen az bármilyen kicsi – fertőzöttnek kell tekinteni. A sebellátás célja, hogy a további sérüléseket és fertőzéseket elkerüljük.

Ezért a következő alapszabályokat tartsa be:


Rekordtermés várható gyilkos galócából

2006. június 12.

A gombamérgezés mellett ételmérgezés és allergia is jelentkezhet az óvatlan gombafogyasztónál.


Ha az időjárás nem vált hirtelen aszályra, az idei gombaszezon régóta nem látott „termést" produkálhat - állítják a baranyai mikológusok, a sok csapadék és a napsütés ugyanis kedvez a gombák növekedésének.


Elmék találkozása - civilek az agykutatásról

2006. június 12.

A nemzetközi project záró találkozóját tartották meg Debrecenben.


Pénteken tartották meg a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrumában az Elmék találkozása - Európai vélemények az agykutatásról elnevezésű nemzetközi project záró találkozóját.


Kullancsinvázió

2006. június 06.

Vége a télnek, és a tavaszi felmelegedésre felélednek dermedtségükből a kullancsok is. A tél ugyan megritkítja a kullancsnépességet, de a legnagyobb hideg sem képes teljesen kipusztítani, így bizonyosan marad belőlük az idei szezonra is. A kilencféle hazai kullancs terjesztette betegség közül a kullancsencephalitist vírus, a többit pedig baktérium okozza.  A Lyme-kór a leggyakoribb (2005-ben 1500 beteget jelentettek Magyarországon, de számuk ennél biztosan több). A második, harmadik helyen a kullancsencephalitis és a tularemia (nyúlpestis) áll száz alatti betegszámmal.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...139140141...163