sub

Információk, érdekességek

A gerinc védelmében

2005. október 16.

A test szilárd belsõ tartórendszere a csontváz.

 

Felnõtt embernél ez kétszázhat különféle csontból épül fel, ám az újszülöttnél még háromszázötven külön darabból áll. Ezek huszonöt éves korra nõnek össze véglegesen. Az addig kialakult tartáshibák ekkor rögzülnek, s kezelésük nehezebbé válik.


Felfrissülés testnek és léleknek

2005. október 16.

Borús, esõs idõszakban egy kiadós szaunázás igazi felfrissülés testnek és léleknek, hiszen élénkíti a vérkeringést, oldja a feszültséget, és nem utolsósorban kellemes kikapcsolódást nyújt. De mi-elõtt belevetné magát a gõzbe, nem árt néhány dolgot figyelembe vennie.

Amikor támad az influenza

2005. október 15.

Hûvös esték búcsúztatják a langymeleg októberi délutánokat. Ki gondol ilyenkor a távolinak tûnõ influenzajárványra? Pedig a vírusok támadására már most meg kell kezdeni a felkészülést. Eljött a megelõzõ oltások ideje, de még nem késõ felkészíteni, erõsíteni az immunrendszert sem.

Alma, a gyümölcsök királynõje

2005. október 14.

Napjaink egyik legkedveltebb gyümölcse már a középkorban is nagy népszerûségnek örvendett. Aki csak tehette, fogyasztotta. Nyersen, sülve, lekvárként, megszárítva. Emellett számtalan középkori hiedelem is kötõdött e gyümölcshöz. Úgy tartották, a karácsonykor meghámozott alma szerencsét hoz, ha a héja egyben marad.

Terítéken a szilva

2005. október 13.

Egy új hatóanyag száz százalékos védelmet ígér a méhnyakrák ellen. A hosszú távú mellékhatások tekintetében ugyanakkor még számos kérdés nem tisztázott - írja a der Spiegel.
Amennyiben a témával foglalkozó kutatócsoportnak igaza lesz, akár az is elképzelhetõ, hogy kipusztult betegséggé változik a méhnyakrák. A 13 országból származó, több mint 12.000 nõ bevonásával készült kutatás szerint az új hatóanyag száz százalékos védelmet nyújthat e betegség ellen - áll a Merck & Co. amerikai gyógyszeripari cég közleményében.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...135136...137