sub

Információk, érdekességek

Dühöng a járvány

2008. május 10.

Az Egyesült Államok segítséget ajánl Kínának az EV-71 járvány megfékezésére.


Az Amerikai Egyesült Államok segítséget ajánlott Kínának az egyre aggasztóbb mértéket öltõ enterovírus-71 (EV-71) fertõzés megfékezésére, miután már 34 halottja és 25 ezer fertõzöttje van a kelet-kínai Anhuj (Anhui) tartományban kitört járványnak.
 

"A járvány megfékezésével kapcsolatban minden szükséges segítséget meg szeretnénk adni Kínának" - mondta a Kína Hírszolgálatnak William Steiger, az Egyesült Államok egészségügyi és szociális minisztériumához tartozó Globális Egészségügyi Hivatal (OGHA) igazgatója.


Tüdõszûrés: enyészet, átszervezés és beutalási káosz

2008. április 16.

A térségben a közeljövõben több kisebb tüdõgondozó összevonása várható, s elég lenne egy régiós TBC-labor.

Egyre kevesebb a TBC-s megbetegedés az országban, a hosszú ideje tartó tendencia tavaly is folytatódott, 2007-ben 1760 új beteget regisztráltak – ismertette a legfrissebb összesített adatokat Kovács Gábor országos tüdõgyógyász szakfelügyelõ fõorvos a Csongrád megyei Deszken, a pulmonológusok regionális tanácskozásán. A szakember ugyanakkor kifejtette: meglátása szerint a hivatalosan regisztrált adatoknál is kevesebb az a beteg, aki valóban TBC-ben szenved. Ennek magyarázata, hogy Magyarországon az átlagosnál kisebb arányban igazolt laboratóriumi úton is a betegség, a diagnózist a szakorvosok leginkább a képalkotó vizsgálatokra alapozzák, ebbõl következõen elõfordulhat téves pozitív diagnózis.


Szentesi légibázis: a települések is beszállnak

2008. április 15.

A szaktárca az Országos Mentõszolgálaton keresztül 70 millió forintot ad a szentesi légimentõ bázis megépítésére.

Visszavonhatatlanná vált a népszavazás

2008. április 13.

Az egészségbiztosítás privatizációjának megakadályozását célzó népszavazási kezdeményezés visszavonhatatlanná vált.
 

Az Albert-házaspár ugyanis csütörtökön átadta az Országos Választási Irodának (OVI) az összegyûjtött, a szükségesnél mintegy két és félszer több, közel félmillió aláírást. A népszavazást várhatóan õsszel tartják.


Vizitdíj másként? Újra lesz részleges térítési díj a szakrendeléseken

2008. április 10.

Elkészült az egészségügyi tárca idén tavaszra tervezett egyik törvénycsomagja.
 
Újra lesz részleges térítési díj a szakrendeléseken, amennyiben azon a beteg beutaló nélkül jelenik meg; ilyen esetben kétezer forintot kell fizetni - adta hírül az Egészségügyi Minisztérium.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...125126127...163