sub

Információk, érdekességek

Ki az év orvosa és nővére a Kárpát-medencében?

2017. március 17.

Tavaly decemberben sajtótájékoztató keretében hetedszer indították el a szervezők „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázatot, amelyben keresik a tavalyi év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét egyszóval praxisát. A jelölések folyamatosan érkeznek a pályázat oldalára. 

A személyes történetek helytállásról, gyógyításról és gyógyulásról, lelkiismeretről, a hivatásuknak élő háziorvosokról és nővérekről. Az elmúlt években hat esztendő alatt több mint 1200 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük százhúszan kapták meg „Az év praxisa a Kárpát-medencében” kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkárságának épületében.

Önök kit ajánlanak?

Ahogyan a kiírásban is olvasható: „Az év praxisa a Kárpát-medencében” díjat 10-10 háziorvos nyerheti el - munkatársaival, a nővérekkel együtt - határon innen, és határon túl. Idén is csakúgy, mint tavaly a hazai családorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé! Elsősorban a páciensek, de az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok, plébániák, iskolák, idős otthonok javaslatait is várjuk, a határon innen és a határon túl!


Melyik a legfinomabb menzaétel?

2016. december 12.

A diákok szavazatai alapján keresi Magyarország TOP 50 legfinomabb menzaételét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. A gyerekek voksai egyúttal eldöntik azt is, ki lesz 2016-ban az év közétkeztetője.

„Élj könnyebben!” címmel, a szülőket, a pedagógusokat és a diákokat célzó, az egészséges táplálkozás elveit hangsúlyozó és a közétkeztetésre fókuszáló felvilágosító kampányt indít az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). Dr. Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatója a kampány elemeit bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a 2015-ben hatályba lépett úgynevezett menzarendelettel a kormány „bátor” lépésre szánta el magát. Nem véletlen, hogy pont a fiatalok étkezési szokásait próbálja az állam megreformálni, hisz az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérése szerint Magyarországon minden negyedik lány és ötödik fiú túlsúlyos vagy elhízott, és nem fogyaszt elegendő zöldséget, illetve gyümölcsöt sem. Márpedig az egészséges táplálkozás alapvető fontosságú a gyermekek fejlődéséhez – hangsúlyozza az OGYÉI főigazgatója.

Számtalan kutatás bizonyítja: azok a gyermekek, akik életkoruknak megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jutnak, jobban teljesítenek az iskolában és kevesebbet hiányoznak különböző betegségek miatt. Az étkezési szokások korán kialakulnak, a helyes szokások mielőbbi rögzülése a fent említett rövidtávú előnyökön túl hosszabb távon csökkentheti a felnőttkori infarktus, agyvérzés, daganatok és cukorbetegség kialakulásának kockázatát is.

Az Európai Bizottság Közös Kutatási Központja 2013-ban felmérést készített 28 Európai Uniós (EU) tagállam, valamint Norvégia és Svájc közétkeztetési gyakorlatáról, eszerint jelenleg 15 európai országban van kötelező érvényű szabályozás az iskolai étkeztetésre, a többi 15 országban ajánlások vannak. Vagyis az európai országok felismerték a gyermekétkeztetés fontosságát, mindegyik rendelkezik iskolai élelmezés- és táplálkozáspolitikai programmal, ehhez csatlakozott 2015-ben Magyarország is.


Patikai szelfipályázat a Gyógyszerészek Világnapjára

2016. július 28.

Kattintson egy menő szelfit, ha már betért a patikába, adja le gyógyszerészének és máris eséllyel indul a számos nyeremény egyikéért!

Kedves Betegek, kedves patikai vásárlóközönség!

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszerellátási (Megyei) Szervezetei és Ifjúsági Bizottsága közös Szelfipályázatot Hirdetnek, amely nyitva áll minden, a kezdeményezésünkhöz csatlakozó magyarországi gyógyszertárba betérő, 14. életévét betöltött személy előtt. A szelfipályázat célja a gyógyszertárba betérők patikával, gyógyszerészettel kapcsolatos pozitív élményeinek, illetve a gyógyszerészükkel ápolt jó kapcsolatuknak a megismerése és megismertetése. A pályázat kizárólagos médiapartnere a Galenus Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft., a Patika Magazin kiadója.


Patikai gyermekrajzpályázat a Gyógyszerészek Világnapjára

2016. július 27.

Hogyan tekint gyermeke a patikai munkára, a gyógyszerészekre? Hozza be rajzát a kedvenc patikájukba, adja le gyógyszerészének és máris eséllyel indulhatnak a számos nyeremény egyikéért!

Kedves betegek, kedves patikai vásárlóközönség!

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszerellátási (Megyei) Szervezetei és Ifjúsági Bizottsága közös Rajzpályázatot Hirdetnek, amely nyitva áll minden, 14. életévét be nem töltött gyermek, ill. tinédzser előtt, aki (vagy akinek a szülője/törvényes gyámja) bármely, a kezdeményezésünkhöz csatlakozó magyarországi gyógyszertárba betér. A rajzpályázat célja a gyógyszertárba betérő legfiatalabb korosztály patikával, gyógyszerészettel kapcsolatos pozitív élményeinek, illetve a gyógyszerészükkel ápolt jó kapcsolatuknak a megismerése és megismertetése. A pályázat támogatói a Hungaropharma Zrt., valamint kizárólagos médiapartnerünk, a Galenus Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft., a Patika Magazin, valamint a „Bébik, Kicsik és Nagyok” c. magazin kiadója.


Nyerjen tornaterem-felújítást gyermeke iskolájának a P&G termékeivel!

2016. július 13.

Ugrálóvárat az iskolai tornatermekbe? A Procter&Gamble és a SPAR 5 millió forintot adományoz iskolai tornatermek felújítására!
 
Nyerjen tornaterem-felújítást gyermeke iskolájának a P&G termékeivel!
 

A Procter&Gamble idén a SPAR Magyarországgal együttműködve új kampányt indított, amely az ország általános és középiskolái számára tornaterem-felújítási lehetőséget kínál. A július 20-ig tartó program keretében azok a vásárlók, akik a SPAR üzleteiben P&G termékeket vásárolnak, hozzájárulnak, hogy több mint 25 iskola megnyerhesse az összesen 5 millió forint értékű nyeremény valamelyikét.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...345...9