sub

Információk, érdekességek

Országos Elsősegély-ismereti Verseny 2016

2016. február 03.

Az Országos Elsősegély-ismereti verseny versenykiírása…

Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány, a Magyar Oxyológiai Társaság és az Országos Mentőszolgálat,az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Védőnők Egyesülete, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a webbeteg.hu szakmai támogatásával Országos Elsősegély-ismereti Versenyt hirdet 10-18 éves tanulók részére, az alábbi kategóriákban:

  • 5-6. osztályos
  • 7-8. osztályos
  • 9-12. osztályos
  • egészségügyi szakközépiskola

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szakmailag támogatott verseny, mely a pedagógusok óraszám nyilvántartásban elszámolható.

  • A verseny célja:

A diákok elsősegélynyújtási, egészségvédelmi és egészségfejlesztési ismereteinek fejlesztése.

  • Célcsoport:

Négy kategóriában, 5-12. évfolyamos diákok, általános, közép- és szakközépiskolai tanulók.
A kategóriákban a versenyfeladatok részben eltérőek.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várják, egy iskola több csapattal is képviseltetheti magát, nem feltétel, hogy egy csapatban csak azonos korú diákok versenyezzenek. Felkészítő lehet pedagógus, egészségügyi dolgozó, de akár szülő is. Nevezhetnek határon túli csapatok és iskolától független szervezetek (alapítványok, diákmozgalmak, önképzőkörök stb.) is.


10 millióval növekszik az EU-ban az idős munkavállalók száma

2014. július 22.

Az EU 28 tagállamában a következő évtizedekben a magasabb várható élettartamnak köszönhetően 2010 és 2030 között majdnem 10 millió fővel fog növekedni az idősebb, 55-64 éves korcsoport aránya az aktív korú népességen belül, miközben az összes többi korcsoport csökkenő tendenciát mutat.

A tagállamok átlagéletkorának emelkedése miatt hatékony reformokra van szükség ahhoz, hogy az idősebb munkavállalók hosszabb ideig egészségesek és aktívak maradjanak. Az elkövetkezendő évtizedek idősebb korosztályát tehát nem magatehetetlen, felesleges, elavult ismeretekkel bíró személyekként kell kezelnünk, hanem olyan potenciális munkavállalóként, akik jó fizikai és mentális állapotuknak köszönhetően hasznos közreműködői lehetnek a társadalomnak. Ezen várható demográfiai változások természetesen új kihívásokat jelentenek a munkáltatók, a munkavédelemmel foglalkozó szakemberek számára is, melyekre időben fel kell készülni.


Pályázat - legjobb futásom

2014. április 30.

Mi az a leg-futás? A legizgalmasabb futásom, a legmeghatóbb edzésem, a legszívmelengetőbb kocogásom…és így tovább.

Van ilyened? Vagy bármilyen más leg-leg futós történeted? Ha meg szoktad osztani a facebookon vicces, szívszorító, nem mindennapi történeteidet, ami futóedzés vagy futóverseny közben történik veledvagy, ha van kedved billentyűzetet ragadni, úgy érzed jó stílusban meg tudod fogalmazni a veled történteket, akkor ne habozz, pályázz te is!

A BSI és a Harmonet.hu közös pályázatot hirdet. Küldd el egy A4-es oldal terjedelemben a leg-futásodat a jatek@futanet.hu e-mail címre május 6-ig. A beküldők közül a zsűri által legjobbnak ítélt mű szerzője ingyenes indulást nyer a 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála bármely távjára. A facebookon kapott like-ok alapján pedig a közönségdíjas pályázat nyertese egy Harmonet ajándékcsomaggal lesz gazdagabb.


Fő az egészség! - Receptverseny

2013. december 30.

Ismét – immáron másodszor- országos receptversenyt ír ki a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság. Receptversenyünk a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és diabéteszeseknek szól.

Szomorú tény, hogy a túlsúly – elhízás a hazai felnőtt lakosság 60%-át érinti, a hozzá kapcsolódó rizikófaktorok miatt pedig a 10 legsúlyosabb betegség közé tartozik! Hogy az elhízás mennyi bajt okozhat, azt már lassan minden kisiskolás tudja. Ilyen a cukorbaj, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, de még az ízületi bántalmak is. Ezért testsúlycsökkentő illetve testsúlymegőrző ételek receptjeit kerestük már tavaly is, és keressük idén is. melyek segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek- például a diabétesz - kordában tartásához is.

Ki pályázhat?

Bárki pályázhat szakmai megkötés nélkül, hiszen a zsűri az ételeket, és nem a beküldőket pontozza. Így tavaly például nemcsak a laikusok, hanem dietetikusok, orvosok is jelentkeztek, többek között az elhízással foglalkozó Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház obezitológiai orvosai és dietetikusai is küldtek be – méghozzá díjazott – fényképekkel dokumentált recepteket.


Pályázati felhívás az AVON Globális Mellrákellenes Ösztöndíjprogramjához

2013. november 02.

Az AVON a Nőkért Alapítvány pályázatot hirdet az AVON Globális Mellrákellenes Klinikai Ösztöndíjprogramjának második fordulójára. Ennek keretében emlőrák gyógyítással foglalkozó, az Egyesült Államokon kívül élő szakorvosok vehetnek részt továbbképzésen 2014 májusától 12, az Avon Alapítvány által támogatott Egyesült Államokbeli emlőrákkezelő-központban. Az Avon Globális Ösztöndíjprogram célja, hogy az orvosok magas szintű képzésben vehessenek részt, így új ismeretek és szaktudás birtokában javítsák a mellrákban szenvedő betegek ellátását. 

Világviszonylatban a mellrák a legtöbb halálos áldozatot követelő rákos megbetegedés a nők körében. Sok fejlődő országban azért alacsonyabb a gyógyult betegek száma, mert nem megfelelő a tájékoztatás, nincs a korai felismerést segítő szűrővizsgálati kampány, és kritikusan alacsony a mellrák kezelésére szakosodott orvosok száma.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...23...6