sub

Információk, érdekességek

Tiszta erőből nyár

2006. július 17.

Még napozhatunk, és kihasználhatjuk az évszak adta lehetőségeket. Gondolnánk-e, hogy számos veszély leselkedik ránk? Ha betartjuk a napozási, higiéniás, tisztálkodási és egyéb szabályokat, akkor valóban felejthetetlenné varázsolhatjuk nyarunkat.
Most röviden összefoglaljuk, mire is kell vigyáznunk, és mit kell feltétlenül szem előtt tartanunk.

Pihenés a napon

2006. július 14.

Számtalanszor tapasztalhattuk már, hogy a fáradt, elgyötört vonásokra hatástalanok a kozmetikumok. Nemcsak érezzük, hanem a tükörből láthatjuk is, mikor kell a szervezetnek regenerálódnia. Egészséges életmódról, táplálkozásról hallunk nap mint nap, közben egyre többet dolgozunk, hogy egészségesen élhessünk, táplálkozhassunk. 


Érdemes lenne időnként eltöprengeni a fárasztó hajtás miértjén, az abnormális vásárlási lázon és az alig kódolt üzeneten, amely azt szuggerálja, hogy tömd tele a kosaradat, fogyassz, aztán fogyj le... És leállni?


Utazási stressz

2006. július 11.

Végre megérkezett a várva várt nyár, amely sok család életében a hazai vagy külföldi tájakra tett utazást is jelenti.

 

Amikor azonban felkerekedik az egész család, nagyon fontos, hogy a nélkülözhetetlen gyógyszerekből álló csomag is bekerüljön a fürdőruha mellé. Ritkán feledkezünk meg a láz- és fájdalomcsillapítókról, ugyanakkor hashajtót sem árt csomagolni az útipatikába. 


Nyárra készülve

2006. július 09.

A bőr nem felejt – ezt a már unalomig elcsépelt mondást sokan ismerik, de legalább anynyian rögtön el is felejtik, már az első forró nyári hétvégén. Pedig a túlzott napozásnak súlyos, káros következményei lehetnek, ezért érdemes mértéket tartani, s óvatosnak lenni.


A fokozatosság a napozás egyik alapszabálya, amit nem árt megfogadnia, annak, aki el akarja kerülni a leégést, viszont egész szezonra szóló tartós barnaságot szeretne szerezni. Az óvatos szoktatást azonban érdemes már az első melegebb tavaszi napsugárral kezdeni. Óvatosnak kell lenniük azoknak is, akik szoláriumokban barnultak egész télen, a mesterséges napfény ugyanis nem nyújt védelmet, ők ugyanolyan gyorsan leéghetnek, mint a hófehér, első alkalommal napozók.


Szauna: 10 alapszabály

2006. június 29.

Kiadós mozgás – torna, futás, úszás stb. – után jólesik néhány percig szaunázni, miközben ellazulhatnak az izmok, megnyugodhat a lélek. A kezdő szaunázóknak nem árt tudniuk azonban, hogy mire ügyeljenek a nagy izzadás előtt és alatt. Íme, tíz alapszabály.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...6667...68