sub

Információk, érdekességek

Hány centis sarok az egészséges?

2016. június 11.

A szakember szerint maximum 2 centis sarok az, amely tartós viselése ideális lehet és hosszabb távon nem okoz mozgásszervi, vagy neurológiai panaszokat. Sokan ugyanis nem gondolják, nemcsak boka-, térd, vagy éppen hátfájdalmakat okozhat a magas sarkú viselése, hanem akár fejfájáshoz is vezethet. Nyáron pedig különösen fontos, hogy milyen cipőt választ.

A jó idő beköszöntével előkerülnek a papucsok, a szandálok, az esti programokon pedig sok nő visel extrém magas sarkú cipőt. Ez azonban, ha nem figyel a kiegyensúlyozottságra, következményekkel járhat.

Ezek a túl magas sarok veszélyei

A gyakori, extrém magas sarkú cipő viselésével megborítjuk a láb statikai szerkezetét, megterheljük a láb boltozatát, emiatt pedig túlterheljük a kettes, hármas, négyes lábközépcsontot. Ez idővel harántboltozat süllyedéshez és csonthártya-gyulladáshoz vezethet – mondta Dr. Moravcsik Bence Balázs, a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő ortopéd-traumatológusa, gerincgyógyásza. – A talpunk párnás részén bőrkeményedés, idővel pedig fájdalom alakul ki. Mivel a magas sarokkal megemeljük az izmokat, hosszabb távon megrövidül a vádliizomzat és az Achilles-ín, ez pedig sarokfájdalomhoz vezet.


Alvásfelelősség

2016. május 27.

alvás

A kisbaba álmáért a szülei, a pár jó alvásáért a vele alvó, a dolgozó pihentségéért a munkáltató is felel.

  • A kisgyermek szinte átalussza a napot. Ha nem biztosítanánk neki ehhez megfelelő körülményeket, bizony súlyos károsodás érné. A pihentető alvásra egész életünkben szükség van.

A budapesti Benyovszky Alvásdiagnosztikai és Terápiás Központban járt már olyan beteg, aki évtizedek óta kárhoztatta éberségre a párját az időnkénti horkolásával, miközben maga a hangot adó nem is tudott róla. Legalábbis alvás közben. A korholásokat ébredés után kapta a párjától, akinél egyszercsak „elszakadt a cérna”. Férje egyik éjszaka hosszú másodpercekig nem kapott levegőt, fulladás közeli állapotba került. Ez késztette a házaspárt egy alapos alvásvizsgálatra.

  • Kevésbé közismert, hogy a munkahelyen az a dolgozó, aki alvásmegvonás vagy alvásbetegség következtében kialakult aluszékonyság miatt okoz balesetet, személyi sérülést, anyagi károkat – felelősségre vonható. Ezekben az esetekben az elkövető gondatlansággal vádolható.

A nők számára a szép haj fontosabb, mint a szex?

2016. május 16.

Minden 5. magyar nő hajlandó lenne lemondani a szexről egy évig az egészséges, dús hajért cserébe. 

35-65 év közötti magyar nők külső megjelenéshez kapcsolódó preferenciáiról, hajápolási szokásairól és a hajhullás megítéléséről végeztek országos reprezentatív kutatást a Dr. Wolff kutatócsoport megbízásából. Kiderült, 5-ből 4 nő egyáltalán nem elégedett a külsejével, a hajhullással küzdő nők pedig egyáltalán nem érzik magukat szépnek és vonzónak, valamint minden 5. magyar nő hajlandó lenne lemondani egy évig sexről a szép hajért cserébe.

Miért olyan fontos a nőknek a hajuk állapota?

A 35 év feletti nők többsége számára a megjelenés kimondottan fontos, kevesen elégedettek azonban külsejükkel: a megkérdezettek mintegy 26%-a tartja szép, vonzó nőnek magát. Az átlagnál pedig sokkal kevésbé érzik jól magukat a hajhullással küzdők, mindössze 15%-uk tartja magát vonzónak. „Mivel az egészséges haj a szépség egyik legfontosabb eleme, így a fokozott hajhullás a legtöbb nőt nagyon rosszul érinti lelkileg” – világít rá a problémára Dr. Nagy Katalin, bőrgyógyász. „A hajhullás gyakori következményei a depresszió, a társadalmi érintkezések zavara és a szégyenérzet.”


Úgy hullik a hajam…

2016. május 13.

A hajhullás időben történő megfékezésére fokozottan ügyelnünk kell, hogy ne csak akkor essünk pánikba, amikor már jelentős a baj…

 hullik a hajamAz egészséges haj mennyisége tükrözi a szervezet belső egyensúlyi állapotát, de minőségét természetesen számos külső tényező is befolyásolja. Amikor ez az egyensúly bármely okból megbomlik, vagy az időjárás okozta megpróbáltatások, esetleg a helytelen kezelés miatt a haj-fejbőr állapota romlik, annak egyik következménye lehet a hajhullás.

Ismerjük fel a vészjelzéseket!

Ha naponta kb. 50–80 hajszálat veszítünk, az normálisnak tekinthető.

Sürgősen lépéseket kell tennünk azonban, ha ez a mennyiség észrevehetően növekszik. Jól tesszük, ha megfigyeljük, hogy egyre több hajszál gyűlik-e pl. a fürdőkád, zuhanyozó alján tisztálkodás után, vagy a fésűnkben, hajkefénkben. De a figyelmeztető jelek közé tartozik az is, ha azt tapasztaljuk, hogy a hajunk tömöttsége, sűrűsége már nem a régi, amikor csupán kezünkkel végigsimítunk rajta. És a legtöbbször nemcsak azt érezzük, hogy ritkul a hajunk, hanem azt is, hogy hajszálaink vékonyodnak.


Így ne rontsd el a frizurádat: Lakk -wax - hab a hajjavító hármas

2016. május 12.

Vannak kínos pillanatok az életben. Képzeld el azt a helyzetet, amikor már megmostad, megszárítottad a hajad. Állsz a tükör előtt és azt látod, hogy lapos. Olyan, mint egy szopott gombóc. Így nem lehet utcára menni! "… a lelkem is kivan, ha lelapul a hajam, nem segít csak a zselé" - éneklik a slágerben! Nem baj, ha nem vagy James Bond! Itt van az a három pontosan leírt módszer, ahogy a hajformázás három legfontosabb eszközét használni kell! Cél, hogy ne legyen se nehéz, se kemény, se zsíros hatású a hajad!

Lapos a hajam. Valamit tenni kell. 

De mit? 

Van otthon wax hajhab és lakk. Hogyan tudnál valami szalonképes frizurát kreálni? Itt vannak ezek a szerek. Melyiket tegyem a hajamra?

Na jó! Elmondom, hogy melyik mire jó, hogy soha ne kerülj ilyen kellemetlen helyzetbe.

Kezdjük a végéről!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...666768...111