sub

Információk, érdekességek

Édes álom, méregdrága álmatlanság

2009. január 20.

Ha valaki nem tud aludni, az nemcsak neki és a családjának rossz, hanem a társadalomnak is.

 

 

Az alvászavarok okozta csökkent munkateljesítmény dollármilliókban mérhetõ veszteséget jelent. Az egyik kanadai tartományban végzett vizsgálat adatait az alvástudomány szakfolyóirata, a Sleep januári száma közölte.


Az éltetõ szeretet

2008. december 29.

A szeretetre születésünk pillanatától kezdve - vagy talán még elõbb is - szükségünk van, ami a nap 24 órájában ezernyi apró dologban nyilvánul meg.

 

 

Ahogy egy édesanya rámosolyog a gyermekére, ahogy felveszi, ahogy figyel rá - ahogy együtt vannak, azt a legszakszerûbb ápolás is csak utánozhatja, de nem pótolhatja.

Ahogy a gyermek világa tágul, úgy bõvül azoknak a köre, akikkel jól érzi magát, akiknek örül - akiket szeret. A szeretetet érezni kell, átélni és megtapasztalni - csak így lehet megtudni, mit is jelent. Mégpedig kétféleképpen kell ezt megélni - egyrészt úgy, hogy én szeretek, másrészt úgy, hogy engem szeretnek. Egy dolognak két oldala ez, kicsit más, kicsit ugyanaz, egymagában mindkét fél csak torzó.


A pánik árthat a szívnek

2008. december 17.

Gyakrabban jelentkeznek szívproblémák azoknál a pácienseknél, akiknek pánikrohamai vannak.

 

 

Különösen nagy az ötven évnél fiatalabbak kockázata, körükben a szívinfarktus valószínûsége is nagyobb. Mindezek ellenére ezek az emberek kisebb eséllyel halnak meg szívbetegségben, amint azt Kate Walters és munkatársai közlik az European Heart Journal címû rangos kardiológiai folyóirat csütörtökön megjelent számában.


Rossz idõ, rossz kedv

2008. december 09.

Vannak emberek, akiknek az életében a hideg bekövetkeztével beköszönt rosszkedvük tele is. Állandóan fáradtak, oktalanul szomorúak, rossz a kedvük – azaz évszaktól függõ depresszióban szenvednek úgy, hogy sokszor nem is tudnak róla.

 

 

Legtöbbször a változásokat az illetõ környezetében élõk veszik észre – magyarázza a jelenséget David Althaus pszichológus.


Istentisztelet és életkilátás

2008. december 04.

Tovább éltek azok a korosodó hölgyek, akik rendszeresen jártak istentiszteletre, mint a többiek.

 

 

Ezt tapasztalta a nõk egészségével foglalkozó, legnagyobb amerikai vizsgálatot végzõ kutatócsoport. A máris vitákat kiváltó eredményt a Psychology and Health folyóirat közölte.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...184185186...220