sub

Információk, érdekességek

Miért fejezik ki olyan nehezen a férfiak az érzelmeiket?

2010. május 25.

Fõként az élet nehéz pillanataiban okoz gondot a kommunikáció hiánya a házaspároknál, a társas kapcsolatokban. Ám nem is olyan egyszerû egymással beszélni! Hogyan lehet mégis elõmozdítani a konstruktív párbeszédet?
 


Konfliktushelyzet minden házasságban elõfordul, akár a házasfelek között, akár a gyermekekkel kapcsolatosan.


Látásromláshoz vezetnek: cigarettafüst, vegyszer, dezodor, környezeti ártalmak

2010. május 23.

A szemek kifáradását több tényezõ idézheti elõ. Túlzott igénybevétel esetén vagy stressz hatására elõfordul, hogy átmenetileg látászavar, látásromlás lép fel. A káros hatások egy részét megelõzhetjük.


 
A szemek kifáradását több tényezõ idézheti elõ, melyek egy részét elkerülhetjük, megelõzhetjük, de van olyan is, ami ellen nem tudunk mit tenni.


Miért olyan nehéz lefogyni?

2010. május 23.

A rejtély kulcsa a levegõben van a német kutatók szerint.

 


Német kutatóknak sikerült megfejteniük, hogy miért olyan nehéz a kövér embereknek lefogyniuk, a soványaknak viszont hízniuk: A testünket körülvevõ levegõ hõt von el tõlünk. Az ember a táplálékkal felvett energia mintegy hetven százalékát fordítja 37 fokos testhõmérséklete fenntartására. A fizika törvényei szerint pedig a kicsi, kerek testek felülete viszonylagosan kisebb, mint a nagy, megnyúltaké.


Hogyan csökkenthetjük magas vérnyomásunkat?

2010. május 17.

Természetes vérnyomáscsökkentõ módszerek az étkezéstõl a mozgáson át a muzsikahallgatásig.

 

 

Magyarországon a felnõttek 16-20 százaléka, a 60 éven felüliek több, mint fele magas vérnyomás betegségben szenved, ám sokan alig tudnak valamit a problémáról. Tény, hogy a magasvérnyomás-betegségre való hajlam közel 40 százalékban meghatározott a génekben. De az, hogy ez felnõttkorban meg is jelenjen, erõsen függ azoktól a kockázati tényezõktõl, amelyek jórészt az akaratunktól függenek. Ilyenek a dohányzás, a stressz, mozgásszegény életmód, a koleszterinszint, a fokozott sófogyasztás, illetve a cukorbetegség.


Az örök szépség titka!

2010. május 08.

A legtöbb nõ mindent megadna azért, hogy ismét olyan szép lehessen, mint 16 éves korában. Ha az idõ kerekét nem is lehet visszaforgatni, néhány tanács segíthet ennek a lassításában.


Igyon egy kevés bort!

A kulcsszó a mértékletesség. A vörösbor nagyon egészséges, mivel antioxidánsokat tartalmaz.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...160161162...219