sub

Információk, érdekességek

Étrend-kiegészítõk a fogyókúrában: a laktató és a zsírmágnes

2010. augusztus 03.

A fogyókúra eredményességét elõnyösen befolyásoló anyagok egyike sem alkalmas a „fogyókúra” helyett, az életmódváltás kivédésére vagy helyettesítésére (csak a fogyókúra hatásosságát próbálják vagy/és képesek elõsegíteni).

A hõség és a pollenek

2010. július 20.

A 27. héten jelentõsen - mintegy 40 %-kal - csökkent a levegõ pollenterhelése a kánikula következtében.

 

Míg a 26. héten az ország pollencsapdái egy nap alatt átlagosan 350 pollent fogtak meg, addig egy héttel rá, feltehetõen a kánikula következményei képpen, ez az érték kb. 40%-al csökkent.


Egész évben allergia

2010. június 22.

A tavasztól õszig tartó idõszak sokak számára egyet jelent a tüsszögéssel, orrfújással, köhögéssel és torokviszketéssel.

 

 

Egyre többen vannak azok, akiket egész évben kínoznak hasonló tünetek, melyekhez nehézlégzés, csalánkiütés, bõrgyulladás, illetve ekcéma és emésztõszervi panaszok is társulhatnak. Olykor enyhíthetjük tüneteket, és elkerülhetjük az allergiás reakciókat, ha tudjuk, mire vagyunk allergiásak. Az alábbiakban dr. Lantos Ákos, a Budai Egészségközpont tüdõgyógyász szakorvosa ismerteti velünk a leggyakoribb allergéneket, és az általuk kiváltott legjellemzõbb allergiás reakciókat.


Melyik allergiaszert, mikor?

2010. június 20.

Az allergiás betegek zöme az allergiás náthában szenvedõk közül kerül ki.
 


Számukra a pollenszezon különösen nehéz idõszakot jelent. A szakemberek szerint 2 millió rhinitises beteg lehet Magyarországon, de sokan közülük nincsenek is tudatában betegségüknek. 


Ne adjuk fel, magunkat is gyógyíthatjuk!

2010. április 30.

Az allergiával kezelt betegeknél az új, súlyosabb tünetek hátterében gyakran munkahelyi, magánéleti konfliktus áll.

 

 

Orrfolyás, tüsszögés, viszketõ szemek, nehézlégzés. Az allergiás tünetekkel vívott harcban sokszor feladjuk a küzdelmet. Beletörõdünk, hogy közérzetünk idõszakosan, vagy akár egész évben gyógyszeres kezeléssel sem lesz tökéletes. Az autogén tréning segítségével azonban átvehetjük az irányítást és nem kell, hogy az allergia határozza meg az életünket.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...575859...68