sub

Információk, érdekességek

A "túlvédett" szervezet

2006. június 16.

Az egészségesen működő immunrendszer egy pontosan összehangolt "hadsereg", mely megvédi a szervezetet a támadásoktól. Az allergia azt jelenti, hogy az immunrendszer túl erősen reagál egy - voltaképpen ártalmatlan - külső hatásra. Mit mond az orvos és a dietetikus az allergiáról, valamint milyen rejtett okok húzódhatnak meg a betegség mögött? 

Allergiás kórképek

2006. június 13.

Gyermekemnek állandóan folyik az orra, tüsszög. Lehet, hogy allergiás? - kérdezik a szülők, amikor terápiára nem reagáló, hurutos panaszokkal gyermeküket orvoshoz viszik. A feltételezés jogos, hiszen a népesség legalább 20%-a szenved valamilyen allergiás megbetegedésben, és a kór gyakran már gyermekkorban elkezdődik.

Hipoallergén macska

2006. június 11.

Nagyszerű hírrel szolgálhatnak amerikai kutatók azon állatbarátoknak, akik allergiásak az állatszőrre: sikerült hipoallergén macskákat "kifejleszteniük".

 

Új távlatok nyílhatnak meg azok előtt az emberek előtt, akik ugyan rajonganak a macskákért, de maguk eddig nem tarthattak kis kedvencet, sőt, még a közelükbe sem mehettek, mert allergiásak a macskaszőrre.


Helyes táplálkozással az allergia ellen

2006. június 06.

Ha beköszönt a tavasz, a természet éledezik - de vele együtt sajnos az allergia is... Sokan ismerik a kellemetlen tüneteket, az eldugult orrot, a vörös és könnyező szemeket, a sípoló lélegzést és társaikat.

Így nem kevesen vannak, akik sorscsapásként, sőt valóságos kálváriaként élik meg ezt a civilizációs betegséget. Hogy ez ne így legyen, most igyekszünk néhány adalékkal bővíteni az allergiával, annak megelőzésével kapcsolatos ismereteinket.


Hatalmas üzlet az allergia

2006. június 03.

Ami nagyon sok embernek szenvedés, az a gyógyszergyártóknak hatalmas üzlet. Az allergia (ezen belül is a legelterjedtebb szénanátha), amely tavasztól őszig rengeteg ember életét megkeseríti, egyre nagyobb nyereséget hoz az ellenszerek gyártóinak. Nagy-Britanniában évente közel 20 százalékkal nőnek az eladások, ami idén elérheti a 80 millió fontot (30 milliárd 720 millió forintot).
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...5152...53