sub

Információk, érdekességek

A tisztaság fél egészség - avagy miért fontos a fertõtlenítés

2008. május 06.

A betegségek kialakulását, létrejöttét igyekszik megelõzni az ember a rendszeres tisztálkodással és az igen hatékony takarítószerek rendszeres használatával is. Ezen anyagokat gyûjtõnevükön fertõtlenítõknek vagy dezinficienseknek nevezzük. E szerek használatának célja, hogy élõhelyünket, környezetünket olyan állapotban tartsuk, hogy sem mi emberek, sem más tényezõ ne válhasson fertõzõ forrássá, egy fertõzés termesztõjévé. A környezeti tényezõk és a szociális higiénia jelentõs romlása mindenkor komoly fertõzések elindulásához vezetett. A fertõzést keltõ tényezõk leginkább és leggyakrabban a bõr sérülését követõen kerülnek be a szervezetbe és indítanak el egy-egy kórfolyamatot. Emberi környezetünk tisztasága, testünk gondozottsága megelõzi a fertõzések létrejöttét és kialakulásának lehetõségét is.

Új emlõvizsgáló rendszer Békéscsabán

2008. április 24.

A békéscsabai kórházba akár 300 ezer emlõfelvétel tárolására is alkalmas digitális mammográfot telepítenek.

A békéscsabai kórházban 108 millió forintot fordítanak a diagnosztika fejlesztésére, a mûszerbeszerzés háromnegyedét célzott támogatásból fedezik. Az intézmény felszereltsége egy direkt digitális mammográffal, egy sürgõsségi röntgenfelvételi berendezéssel és egy sebészeti, képerõsítõs röntgenkészülékkel gyarapszik.


Bagatell férfigondok?

2008. április 08.

Ön, kedves (férfi-) olvasó, szintén azok közé tartozik, akik félnek beszélni az orvossal? Ódzkodik attól, hogy feltárja neki intim problémáit, beismerje, hogy nem képes megbirkózni a mindennapok stresszével vagy a fáradtsággal? Ha igen, tennie kell ellene, és nem árt megfogadnia tanácsainkat.

A fogakat károsító ajak-piercingrõl. Miért veszélyes?

2008. április 07.

Egy amerikai vizsgálat kimutatta, hogy az alsó ajakba helyezett "pöcök" az íny visszahúzódásához vezet az alsó metszõfogak területén, így akár azok elvesztését is elõidézheti.

 


Lassítsunk idõben!

2008. március 25.

A magas vérnyomás, azaz a hipertónia évekig tünetmentes lehet. Csendben, panaszmentesen alakul ki, az érintett ember egyszerûen nem érzi, hogy beteg, sokszor csak akkor fordul orvoshoz, amikor a tartósan fennálló, kezeletlen magas vérnyomás súlyos szív- és agyi keringési zavarokat, esetleg veseelégtelenséget okoz.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...134135136...155