sub

Információk, érdekességek

Banánba zárt egészség

2008. december 06.

A banán segítségével egész évben megõrizhetjük egészségünket.

 

 

Fáradtság, energiahiány, fakó, sápadt bõr, hajhullás, teltségérzet... Mindezek tipikus jelei annak, hogy szervezetünk elfáradt, méreganyagokkal túlterhelt, s hogy külsõ segítség nélkül már nem képes tökéletesen megbirkózni az elfogyasztott kalóriákkal, a kívülrõl bejutott vagy szervezetünkben felszabaduló káros anyagokkal, s a vég nélküli stresszel. Kivettem egy mondatot!


Érelmeszesedés ellen egyen aszalt szilvát

2008. december 02.

Az aszalt szilva kifejezetten csökkenti az érelmeszesedés megjelenését, nem csupán a fõverõérben, hanem a teljes érrendszerben is.

 

 

A British Journal of Nutrition által közölt biztató eredményt egyelõre csak egérkísérletekben tapasztalták, de a kutatók mindenkinek ajánlják a széleskörû emberi (ön)vizsgálatok végzését is.


Mégis megelõzhetõ lehet az epilepszia?

2008. november 25.

Immunrendszer és epilepszia: a veszélyes kapcsolat terápiát kínálhat.

 

 

Olasz kutatók kapcsolatot találtak az emberi immunrendszer fehérvérsejtei és az agy véredényei között. A veszélyes összefüggés azonban az egereken végzett kísérlet szerint gyógymódot kínálhat a súlyos idegrendszeri betegségre. A Veronai Egyetem Gabriela Constantin és Paolo Fabene által vezetett tudóscsoportja a Nature Medicine címû folyóiratban publikálta eredményeit, amelyek szerint bizonyos antitestek, amelyek megakadályozzák az érbelhártya (endothelium) és a fehérvérsejtek kapcsolódását, csökkenthetik az epilepszia kialakulását.


Egészséges a mormonok rendszeres böjtölése

2008. november 22.

Akik rendszeresen tartanak böjti napokat, azok között lényegesen ritkább a koszorúérbetegség és a cukorbaj.

 

 

A mormon közösség vizsgálatából származó eredményeket a szívgyógyászat vezetõ folyóirata, az American Journal of Cardiology közölte.


Rákot okoz, vagy daganatellenes csodaszer a szója?

2008. november 14.

A szója evése nem csökkenti az érelmeszesedés kifejlõdése szempontjából veszélyes koleszterin vérszintjét.

 

 

Évtizedekkel korábban föltételezték, hogy a szója rendszeres fogyasztása csökkenti az emlõrák kockázatát, hiszen Ázsiában, ahol a nõk már kislány koruktól rendszeresen esznek szójaételeket, ritkább ez a rosszindulatú daganat. Az utóbbi években viszont megfigyelték, hogy a szója természetes összetevõi az ösztrogén hormonhoz hasonlítanak, amely éppen hogy fokozhatja az emlõrák kialakulásának esélyét. Az Amerikai Rákkutató Intézet minapi közleménye igyekszik kiegyenlített módon állást foglalni ebben a kérdésben.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...130131132...154