sub

Információk, érdekességek

Hatékony a dió a prosztatarák ellen

2010. március 27.

Állatkísérlettel igazolták, hogy a prosztatadaganatok lassabban növekednek és jóval kisebbek maradnak rendszeres diófogyasztás hatására.

 

 

A sokat ígérõ eredményt az Amerikai Kémiai Társaság (ACS) San Franciscóban rendezett éves ülésén ismertették. A Kaliforniai Egyetem Paul Davis vezette kutatócsapata korábban már bebizonyította, hogy a dió képes megszûntetni a véredények falán jelentkezõ gyulladásokat. Ugyanez a csapat most genetikailag prosztatarákra hajlamos egereknek adott két hónapon át napi 14 megtört diót. A kontrollállatok normál étrendjükön felül ehelyett szójaolajat kaptak.


Diéta a magas vérnyomás csökkentésére!

2010. március 19.

Az artériákra gyakorolt túl nagy nyomás gyakran semmilyen kísérõ tünettel sem jár. Olykor azonban szédülés, fejfájás, látászavar vagy megmagyarázhatatlan lihegés, kifulladás jelentkezik.
 


A vérnyomást tehát ellenõrizni kell: könnyen és rendszeresen megmérhetõ az orvosnál tett látogatáskor.


Megy az influenza, jön a kullancs

2010. március 15.

Hiába lepett el mindent a hó, a közelítõ tavasz csalhatatlan jele a kullancsveszélyre figyelmeztetõ tájékoztató.

 

 

A kullancsok már évszaktól függetlenül a közvetlen közelünkben, a kertekben, parkokban, játszótereken vannak, s már a tél hidegében sem bízhatunk. Kiválóan átteleltek, a tavaszi melegedéskor a jelentõs hóból származó belvíz és árvíz teremtette nedves-párás ökoszisztémákban remekül érzik majd magukat, nagy szaporodásba kezdenek és újból nagy létszámú rajokban támadják két- és négylábú szeretteinket – figyelmeztetett Kapiller Zoltán a Kullancsszövetség elnöke.


Ha tavasz, akkor szeplõ és májfolt

2010. március 11.

Mire ügyeljenek azok, akiknek bõrén ilyen festékzavarok vannak, és milyen módszerekkel halványíthatjuk a foltokat?

 

 

A tavasz érkezését csalhatatlanul jelzik az elõbújó szeplõk és májfoltok. Mire ügyeljenek azok, akiknek bõrén ilyen festékzavarok vannak, és milyen módszerekkel halványíthatjuk a foltokat? A részletekrõl dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bõrgyógyász –kozmetológusa, a www.ogygenmedical.hu szakértõje beszélt.


A tejeskávé lassítja az öregedést!

2010. február 25.

Nem befolyásolja az antioxidánsok felszívódásának hatékonyságát a kávéhoz adott tej – bizonyították be a Nestlé kutatóközpontjának tudósai.

 

 

A mértékkel fogyasztott kávé pozitív élettani hatását számos korábbi kutatási eredmény támasztotta alá, arról azonban, hogy a hatás mennyiben változik, ha a kávét tejjel, cukorral vagy krémesítõkkel fogyasztjuk, eddig kevés információnk volt.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...118119120...155