sub

Információk, érdekességek

Ősz - az anyajegyszűrés szezonja

2011. szeptember 16.

Mivel a bőr pigmentált részei még akkor is változhatnak a fény hatására, ha egész nyáron napvédő krémet használtunk, az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket. A gyanús jelekről, az eltávolítás lehetőségeiről dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa beszélt.


Étrenddel a magas vérnyomás ellen

2011. szeptember 14.

Vérnyomásértékeink alakításában táplálkozási szokásaink aktív szerepet vállalnak. Kutatások igazolják, hogy az Amerikában kifejlesztett DASH-diéta követésével csökkenthető a magas vérnyomás, illetve megelőzhető a betegség kialakulása. Nézzük, hogyan!


Immunerősítés - már most kezdd el!

2011. szeptember 02.

A nyári pihenést követő szeptemberi iskola- és munkakezdés már önmagában stresszel jár, nem beszélve az időjárás változásairól. Ezért érdemes már most felkészülni a hűvösebb időszakra és jól "feltáplálni" az immunrendszerünket, hogy könnyebben vegye az őszi akadályokat. 7 tipp a természetgyógyásztól.


Alvászavar ellen kompressziós harisnya

2011. augusztus 29.

A kompressziós harisnya viselése a visszérbetegség kezelésének fontos eszköze, azonban a legújabb kimutatások szerint hatásos lehet egy bizonyos alvászavar, az úgynevezett alvási apnoe enyhítésében is.

Dr. Kósa Éva, az Oxygen Medical angiológusa a kompressziós harisnya viseléséről beszélt.


5 gyógymód a kellemetlen izzadságszag ellen

2011. augusztus 27.

Meleg van, izzadunk. Ez természetes velejárója a hőségnek és a mozgásnak. Nincs is ezzel semmi gond. A verejtékezéssel szervezetünk a túlzott felmelegedés ellen védekezik. De mit lehet tenni a kellemetlen szag ellen?

Miközben a bőrön kiválasztódott verejték elpárolog, felesleges hőtől szabadulunk meg. Nagy baj lenne, ha nem tudnánk megfelelően izzadni (van ilyen betegség!), mert akkor a szervezetünk túlmelegedne, és ez súlyos működési zavarhoz, akár halálhoz is vezetne. Azonban az már egyáltalán nem természetes, hogy ettől bűzölögni kelljen. Akik gyakran utaznak tömegközlekedési eszközökön, tapasztalhatják, hogy sajnos sokan nem fordítanak elég gondot arra, hogy megszabadítsák magukat a kellemetlen szagtól.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...107108109...155