sub

Információk, érdekességek

Rákmegelőző étrend – Mit együnk és mit ne?

2011. október 21.

A daganatok kialakulásában a genetika, az életmód és a környezeti hatások is részt vesznek. Az étkezéssel a betegség kockázatát lehet csökkenteni, de, sajnos, teljes védelmet nem nyújt. Milyen étrend segíti elő a daganatképződés és milyen étrend segít megelőzni azt?


A homokozó veszélyes is lehet

2011. október 20.

A homokozókban a gyerekek komoly veszélyeknek vannak kitéve, hiszen az állatoktól, hulladékoktól több mint százféle fertőző betegséget kaphatnak el, nem beszélve a penészgombáról és az allergiát okozó kórokozókról.

Németországban évente kötelező a homokozók tisztítása, a magyar gyerekeknek sokszor csak a hipózás jut fertőtlenítés címén. Pedig a homokozókban a gyerekek komoly veszélyeknek vannak kitéve, hiszen az állatoktól, hulladékoktól több mint százféle fertőző betegséget kaphatnak el, nem beszélve a penészgombáról és az allergiát okozó kórokozókról. A Tiszta Homokozóért Alapítvány szakértői szerint rendszeres tisztításra és kormányrendeletre lenne szükség, hogy a gyerekek ne betegedjenek meg kedvenc játszóhelyükön.


Mi okozhat hajhullást? - 3 tanács, hogy megelőzze!

2011. szeptember 29.

A hajhullás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, a Budai Allergiaközpont bőrgyógyász-kozmetológusa ad felvilágosítást.

Átlagosan napi 100 elvesztett hajszál még nem ad okot aggodalomra. Probléma akkor jelentkezik, ha az elvesztett hajszálak helyén nem nő újabb, így a hajkorona folyamatos csökkenését észleljük. Nők körében, a menopauza időszakát követően gyakori jelenség a hajszálak elvékonyodása, ezért a korábbi dús hajzat tömege jelentősen csökken. A hajhullást nagy mértékben befolyásolják örökletes tényezők, de okozhatják bizonyos betegségek, például pajzsmirigy problémák, vagy nőgyógyászati panaszok is. A hajvesztés gyógyszer mellékhatásként is jelentkezhet, de hátterében a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok, akár fog-, vagy ínygyulladás is állhatnak. Vitamin- és ásványianyag hiány, illetve a fejbőrt érintő gombás fertőzés is nagyfokú hajvesztéssel járhat.


Készüljünk fel az őszi náthaszezonra!

2011. szeptember 20.

Ősszel sok kisgyermek kerül bölcsödébe, óvodába. A megszokott otthoni környezet után az új közösségben a kicsik sok, korábban ismeretlen kórokozóval is találkoznak, s ez próbára teheti a szervezetüket. Az immunrendszer éréséhez fontos, hogy bizonyos fertőzéseken átessenek, de hogyan segíthetünk, hogy elkerüljük a gyakori náthás, megfázásos tüneteket?


Ősz - az anyajegyszűrés szezonja

2011. szeptember 16.

Mivel a bőr pigmentált részei még akkor is változhatnak a fény hatására, ha egész nyáron napvédő krémet használtunk, az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket. A gyanús jelekről, az eltávolítás lehetőségeiről dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa beszélt.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...105106107...153