sub

Információk, érdekességek

Megnyílt az elsõ nõgyógyászati prevenciós intézet

2008. június 28.

Az Óbudai Egészségcentrumban nyitotta meg kapuit csütörtökön az ország elsõ szülészeti-nõgyógyászati prevenciós központja, a G1 Intézet.

 

Az intézet a Szülészeti-Nõgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság szakmai felügyelete alatt mûködik, amelynek fõtitkára, Szõnyi György a megnyitón elmondta: a központ komplexen kíván foglalkozni az egészségmegõrzéssel, a különbözõ nõi betegségek megelõzésével, de lehetõség nyílik szûrõvizsgálatok elvégzésére, vagy a már kialakult megbetegedések kezelésére, a várandósság végigkísérésre, tanácsadásra.


Nem elég lefogyni, érezni is kell

2008. június 27.

Ha kövérnek érezzük magunkat, az sokkal rosszabb, mintha azok is vagyunk.

 

A magukat kövérnek képzelõ fiatalok életminõsége rosszabb azokénál, akik valóban túlsúlyosak. Ezt a következtetést vonta le a Robert Koch Intézet által a gyermekek és fiatalok körében végzett egészségügyi felmérése (KiGGS), melyet Barbel-Maria Kurth és Ute Ellert adott közre a Deutsches Ärzteblatt International legfrissebb számában.


Folyadékpótlás

2008. június 27.

Kánikulában többet kell innunk

 

Az ember testtömegének nagyjából kétharmada víz. Egy 70 kg tömegû személy teste körülbelül 40 liter vizet tartalmaz, melybõl 28 liter a sejtekben, 8 liter a sejtek közötti térben, 4 liter a véráramban van.


A meleg marad, hõségriadó nem lesz

2008. június 26.

Nem indokolt a II. fokú hõségriasztás elrendelése az ország egész területére.

 

A II. fokú hõségriasztás elrendelése az ország egész területére nem indokolt, a következõ napokban hazánk déli részein (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl), a fõvárosban valamint a nagy városokban 25 °C-t meghaladó napi átlaghõmérsékletre lehet számítani. A megfelelõ mennyiségû folyadékfogyasztás, a szellõs ruházat, a fej naptól való védelme, a déli órákban árnyékban való tartózkodás segít a meleg jobb elviselésében. - tanácsolja az ÁNTSZ közleményben.


Már megint az a fránya mobil!...

2008. június 26.

Újabb aggasztó kérdéseket vetett fel egy belgiumi kutatás a mobiltelefonok és a WiFi-hálózatok egészségre gyakorolt hatásairól.

 

A löweni katolikus egyetem egy kutatója patkányokon végzett kísérletek alapján megállapította: azoknak az állatoknak a körében, amelyek hosszabb idõn keresztül voltak kitéve elektromágneses hullámoknak, jelentõsen emelkedett a halálozási arány. A kísérletben részt vevõ patkányoknál továbbá memóriazavarokat és az immunrendszerért felelõs fehér vérsejtekben kimutatható elváltozásokat tapasztaltak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...381382383...450