sub

Információk, érdekességek

A hang titkai

2008. július 04.

Mi mindentõl függ és mit árul el az emberi hang?
Minél összeszedettebb valaki, minél inkább szinkronban vannak érzelmei, gondolatai és mondanivalójának tartalma, annál kevesebb zavarjelet produkál, vagyis annál hitelesebb és hatásosabb kommunikációja. A hang titkai


Mi mindentõl függ és mit árul el az emberi hang?
Minél összeszedettebb valaki, minél inkább szinkronban vannak érzelmei, gondolatai és mondanivalójának tartalma, annál kevesebb zavarjelet produkál, vagyis annál hitelesebb és hatásosabb kommunikációja.


Miért szeretjük annyira a kekszeket?

2008. július 04.

Édes tények Péter-Pál napján


A néphagyományok szerint június 29-én, Péter, Pál-kor valamint július 2-án Sarlós Boldogasszony napján az aratás kezdetét ünnepeljük. Az ünnep létjogosultságát nemcsak a remélhetõleg bõ termés adja, de az is, hogy a gabonafélék az emberiség legalapvetõbb élelmiszerforrásai.
Ezek közül a magas kiõrlésû gabonafélék elemi rostjai számos pozitív élettani hatásaik révén segítik szervezetünk mûködését, elsõsorban emésztésünket, valamint egészségünk megõrzését. Az elemi rostok ezen jótékony hatásait mi magyarok, szívesen élvezzük nagyobb rosttartalmú kekszek és piskóták formájában is.


Információk a beteg állapotáról: telefonon még a rokonnak sem!

2008. július 03.

Az ombudsman nyilatkozata a kiadható adatok körérõl és a törvényi szabályozásról.

 

Feloldhatatlan az ellentét a hatályos törvény és a való élet között. A telefonon érdeklõdõ hozzátartozó elvben még azt se tudhatná meg, melyik kórházban kezelik a rokont – mutatott rá az ombudsman egy kórház adatvédelmi felelõsének kérdése nyomán.


Az év végére elkészülhet a szentesi légimentõ-bázis

2008. július 03.

Összesen 29 önkormányzat ajánlott föl együttesen több mint 40 millió forintot a beruházásra.

 

Az év végére elkészülhet a szentesi légimentõ-bázis, így négy esztendõ után újraindulhat a légi mentés a Dél-Alföldön - közölte Túri Péter, a Légimentõ Kht. ügyvezetõje szerdán a szentesi repülõtéren.


Újra erõsödik a pollenterhelés

2008. július 01.

A magas páratartalom miatt a legtöbb városban továbbra is nagyon magas a kültéri allergén gombaelemek koncentrációja.

 

A túlnyomó részt napos, száraz idõ következtében a 25. héten erõsödött a pollenterhelés - áll az ÁNTSZ Aerobiológiai Hálózatának jelentésében. Nagy mértékben növekvõ és még mindig a legnagyobb mennyiségben a csalánfélék (Urticaceae) virágporát monitorozták – a legtöbb állomáson magas, 5 helyen közepes, Szegeden, Szolnokon és Tatabányán alacsony koncentrációt mértek. Változatlanul nagy mennyiségben voltak jelen a csapdákban a pázsitfûfélék (Poaceae) pollenszemei – Szombathelyen nagyon magas, a legtöbb városban magas, Mosdóson és Salgótarjánban közepes, illetve Szolnokon alacsony szintet regisztráltak - tette közzé az Országos Környezetegészségügyi Intézet. 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...379380381...450